
Τον καθιερωμένο αγιασμό για τη νέα αγωνιστική περίοδο πραγματοποίησε η Δόξα Κορωπίου.
Η σεμνή τελετή, υπό τον πατέρα Πέτρο του Ι.Ν.Αγίων Πάντων, έλαβε χώρα την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου στο ανοιχτό δημοτικό στάδιο «Γ.Σ Παπασιδέρη». Η δημοτική αρχή με επικεφαλής τον δήμαρχο Κρωπίας Δημήτριο Κιούση τίμησε με την παρουσία της την τελετή, όπως και στην αντίστοιχη τελετή για τον Α.Ο.Κ.
Σύσσωμο παραβρέθηκε το Δ.Σ της ομάδας με επικεφαλής τον Δημήτρη Μαγγανά καθώς και το τεχνικό επιτελείο της ομάδας υπό τον προπονητή Ευγένιο Τσέρτο. Όλοι οι ποδοσφαιριστές της Δόξας με ευλάβεια και σεμνότητα παρέστησαν και συμμετείχαν στην τελετή, ενώ αμέσως μετά ακολούθησε προπόνηση.
Σημαντικές ομιλίες έγιναν από τον Κιούση, τον αντιδήμαρχο Διοίκησης Αθανάσιο Πουλάκη, παλαιό αθλητή στίβου με σημαντική προσφορά στον τοπικό αθλητικό χώρο, τον αντιδήμαρχο αθλητισμού Ανδρέα Ντούνη, με προσφορά στην αθλητική δομή του Κορωπίου, τον πρόεδρο του Δ.Σ Κρωπίας περιόδου 2011-2012 και δημοτικό σύμβουλο, παλαιό αθλητή με μεγάλη προσφορά στο τοπικό αθλητικό χώρο Γεώργιο Σπέλλα, τον πρόεδρο του Δ.Σ της Δόξας Μαγγανά και τον προπονητή Τσέρτο.
Ο δήμαρχος είπε μεταξύ άλλων, ότι «είμαστε σήμερα εδώ όπως και στον ΑΟΚ και παρομοίως επαναλαμβάνουμε όπως και στα άλλα σωματεία, γιατί θέλουμε να αναπτυχθεί ο αθλητισμός της πόλης. Το κίνητρο μας είναι να φέρουμε περισσότερα παιδιά στους αθλητικούς χώρους. Είστε από τα σωματεία που στηρίζουμε γι' αυτό πρέπει να προσέξετε τη δημόσια εικόνα σας σε όλα τα γήπεδα, προς τους φιλάθλους και να επιδεικνύετε αθλητικό πνεύμα. Όσο πιο σοβαροί είμαστε, δήμος και παράγοντες σε αυτήν την προσπάθεια τόσο θα παρακινούνται οι γονείς να στέλνουν τα παιδιά τους στο άθλημα. Η κατηγορία που θα αγωνιστείτε είναι ανταγωνιστική. Η διοίκηση είναι ενωμένη, μαζί σας και προσδοκάει καλές εμφανίσεις και προσπάθειες για μια καλύτερη χρονιά».
Ο Πουλάκης έθεσε τις προϋποθέσεις –πυλώνες-που πρέπει να πληροί μια ομάδα για να πετυχαίνει τους στόχους της. «Αν ένας πυλώνας δεν λειτουργήσει υπάρχει πρόβλημα. Ο πρώτος πυλώνας είναι η διοίκηση, ο δεύτερος ο προπονητής, ο τρίτος, οι φίλαθλοι και τέταρτος, οι ποδοσφαιριστές». Ο Πουλάκης συμπύκνωσε την εμπειρία και άποψή του για την συμπεριφορά και το ήθος στον αθλητισμό και ιδιαίτερα στα ομαδικά αθλήματα ως εξής: «Να μάθουμε όταν νικάμε να μην καυχιόμαστε και όταν χάνουμε να δίνουμε συγχαρητήρια στον συναγωνιζόμενο, τον συναθλητή μας».
Ο Ντούνης είπε ότι το μέλλον μιας ομάδας είναι το φυτώριο της, είναι οι Ακαδημίες της. «Όλοι εδώ αγαπάμε τον αθλητισμό και θέλουμε πάντα να βλέπουμε πρόοδο και αφοσίωση». Τέλος, ευχήθηκε καλή ποδοσφαιρική χρονιά.
Ο Σπέλλας είπε: «Ο δήμος σας βοηθάει, δίνει χρήματα, το θέμα είναι -και αφορά σε όλους τους δήμους- αυτά να δίνονται δίκαια με κάποια πάγια κριτήρια. Εσείς πρέπει να δουλέψετε, να μην αποσπάστε από άλλα θέματα, να είστε αφοσιωμένοι στο άθλημα και οι επιτυχίες θα έρθουν».
Ο πρόεδρος του Δ.Σ Δόξας, Μαγγανάς ευχήθηκε υγεία στους αθλητές και πίστη στις δυνατότητες της ομάδας.
Ο προπονητής Τσέρτος είπε ότι όλη η ομάδα ενωμένη και δυνατή θα παρουσιαστεί ενώ είπε ότι το μόνο... κακό που βλέπει είναι ότι η ομάδα θα παίζει μόνο για τη νίκη!
























