Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

90f6e502-ef61-4c2d-be93-b090dffbb796

Την ώρα που πολλοί κατηγορούν τον Ηλία Ψινάκη έχει ρίξει τα του Δήμου Μαραθώνα στο... σορολόπ εκείνος οργανώνει συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και του κάνει και δωράκια!

Συγκεκριμένα, με την ανώτατη διάκριση του Δήμου Μαραθώνος, το παράσημο της «Λεγεώνας του Μαραθώνα» τιμήθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος δέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο αντιπροσωπεία του Δήμου, με επικεφαλής τον δήμαρχο Ηλία Ψινάκη.

Ο κ. Παυλόπουλος -ο οποίος είναι ο πρώτος που βραβεύεται με τη συγκεκριμένη διάκριση- επισήμανε στον κ. Ψινάκη ότι η εν λόγω πρωτοβουλία συνιστά θεσμό που μπορεί να συμβάλει τα μέγιστα στο ν' αναδειχθεί το πραγματικό νόημα του Μαραθώνα. «Έχουμε φθάσει να νομίζουμε ότι στον Μαραθώνα έγινε μόνον μια κοσμοϊστορική μάχη. Και μένουμε εκεί. Και εδώ και στο εξωτερικό. Αυτό είναι αλήθεια βέβαια. Αλλά στην ουσία, στον Μαραθώνα συνέβη κάτι πολύ περισσότερο, που ακόμη και σήμερα είναι επίκαιρο: Στον Μαραθώνα οι Έλληνες υπερασπίσθηκαν, εκτός από την ακεραιότητα της Αθηναϊκής Δημοκρατίας, το Πνεύμα, την Ελευθερία, την Δημοκρατία. Αν δεν είχε υπερασπισθεί η αρχαία Ελλάδα αυτά τα ιδανικά, ο πολιτισμός δεν θα είχε αυτή τη φορά που βιώνουμε σήμερα» υπογράμμισε ο κ. Παυλόπουλος.

fdgdghd

Σύμφωνα με το antenna.gr, πρόσθεσε επίσης, ότι το «νενικήκαμεν» του μαραθωνοδρόμου ισχύει ακόμη και σήμερα, «γιατί ο πολιτισμός πορεύεται με εκείνες τις αρχές και τις αξίες. Ιδίως δε σ' αυτούς τους δύσκολους καιρούς πρέπει να εμπνέεται ο πολιτισμός απ' αυτές τις αξίες του ελληνικού πνεύματος: της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας».

Από την πλευρά του ο κ. Ψινάκης ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την συνάντηση, και επισήμανε ότι η «Λεγεώνα του Μαραθώνα» «είναι μία διάκριση που αποδίδεται από τον Δήμο σε προσωπικότητες που προσφέρουν στην Ελλάδα, και στον Πολιτισμό».

58fa2042-b974-46dc-9d4c-41f5fa9dfa2b

Περιφέρεια

Αθλητικά

Πολιτισμός

Παραπολιτικα

Τετράποδες Ιστορίες

Καιρός

notioanatolika.gr