Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

komtasi

Μόλις έξι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από την Ανατολική Αττικής έχουν υπογράψει – μέχρι στιγμής - το κείμενο – κάλεσμα της Κομουνιστικής Τάσης υπέρ της άμεσης κατάργησης των Μνημονίων, της ματαίωσης του νέου Μνημονίου και της άμεσης εφαρμογής των προεκλογικών δεσμεύσεων του κόμματος.

Το κείμενο θα κατατεθεί με τη μορφή ψηφίσματος στη συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ το Σαββατοκύριακο 24-25/5, από τους εκπροσώπους της Κομμουνιστικής Τάσης.

Τα έξι στελέχη από την ανατολική Αττική είναι η Χριστίνα Μπονέλλη από την ΟΜ Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, οι Στέλλα Μπουχαγκιάρ και Κώστας Ιωάννου από την ΟΜ Καλυβίων – Σαρωνικού, οι Νίνα και Στέλλα Χρήστου από την ΟΜ Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Παλλήνης και ο Αλέξανδρος Χούτος από την ΟΜ Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Παιανίας - Γλυκών Νερών.

Στο συγκεκριμένο κείμενο που φέρει τον τίτλο «Να εφαρμοστεί τώρα η αληθινή λαϊκή εντολή!» αναφέρονται τα εξής:

«Η εντολή του λαού στις 25 Γενάρη δεν ήταν να κλειστεί ένας συμβιβασμός με τους εκβιαστές - δανειστές, ούτε να «στεγνώσουν» τα ταμειακά διαθέσιμα του κράτους για να τους καταβάλλονται κανονικά οι δόσεις, την ώρα που εκείνοι δημιουργούν συνθήκες χρηματοδοτικής ασφυξίας.

Η λαϊκή εντολή ήταν να καταργηθεί η λιτότητα και τα Μνημόνια και να τεθούν οι ανάγκες του λαού πάνω από την εξυπηρέτηση του χρέους.

Η κυβέρνηση πρέπει να ανταποκριθεί στη λαϊκή εντολή. Γι' αυτό απαιτούμε εδώ και τώρα :

Να γίνει στάση πληρωμών στους εκβιαστές – δανειστές. Να διαγραφεί το ληστρικό - όπως αποκαλύπτεται περίτρανα και από το Λογιστικό έλεγχο που διεξάγει η Βουλή - κρατικό χρέος.

Να καταργηθούν μέσα από το συντομότερο δυνατό δρόμο τα Μνημόνια και οι εφαρμοστικοί τους νόμοι, με αξιοποίηση και του σχετικού σχεδίου νόμου που κατέθεσε στη Βουλή το ΚΚΕ, που πρέπει να ψηφιστεί από όλους τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Να ματαιωθεί κάθε σχέδιο για υπογραφή νέου Μνημονίου και αν έρθει στη Βουλή, να καταψηφιστεί από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Να εφαρμοστούν όλες οι προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ και για να χρηματοδοτηθούν, να συμπληρωθούν με τα αναγκαία ριζοσπαστικά μέτρα σε βάρος του μεγάλου κεφαλαίου και του πλούτου.»

Περιφέρεια

Αθλητικά

Πολιτισμός

Παραπολιτικα

Τετράποδες Ιστορίες

Καιρός

notioanatolika.gr