Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

xelia kor2

Μια απίστευτη, παράνομη, μπίζνα είχε στήσει μια ομάδα Ελλήνων, στην οποία συμμετείχε και καθηγητής ιχθυολογίας, η οποία τους απέφερε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ!

Συγκεκριμένα σε δεξαμενές στο Τόχι Κορωπίου εξέτρεφαν χιλιάδες χέλια του προστατευόμενου είδους Anguilla Anguilla.

Εκεί τα πάχαιναν και τα πολλαπλασίαζαν και στη συνέχεια σε ειδικές συσκευασίες τα εξήγαγαν, αεροπορικώς, στην Κίνα πουλώντας τα προς 12.500 ευρώ το κιλό αφού θεωρούνται εξαιρετική λιχουδιά για την οποία οι πλούσιοι Κινέζοι πληρώνουν όσο – όσο.

Σύμφωνα με αξιωματικούς της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, η αξία των χελιών που κατασχέθηκαν ξεπερνά τα 15 εκατομμύρια ευρώ και μεταφέρονταν στην Κίνα σε ειδικές συσκευασίες στις οποίες αναγραφόταν ότι επρόκειτο για λαβράκια ή τσιπούρες.

«Εγκέφαλοι» της οργάνωσης φέρονται ένας καθηγητής ιχθυολογίας σε ΤΕΙ και συνάδελφός του από την Πρέβεζα.

Την υπόθεση χειρίστηκαν στελέχη της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας και της Ελεγκτικής Υπηρεσίας Τελωνείων Αττικής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Την περασμένη Παρασκευή σε παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις σε Αττική, Αιτωλοακαρνανία, Θεσπρωτία και Πρέβεζα, συνελήφθησαν εννέα μέλη της οργάνωσης, ηλικίας από 31 έως 62 ετών (7 άνδρες και 2 γυναίκες).

Σύμφωνα με τους αξιωματικούς που χειρίστηκαν την υπόθεση, οι κατηγορούμενοι αρχικά εισήγαγαν από την Ισπανία στη χώρα μας, μέσω ισπανικής εταιρείας, η οποία αποτελούσε το επιχειρησιακό κέντρο της οργάνωσης, μεγάλες ποσότητες γόνου Anguilla- Anguilla.

Οι ποσότητες αυτές μεταφέρονταν με φορτηγό-ψυγείο μέσω Ιταλίας και αποθηκεύονταν σε ειδικά τροποποιημένες δεξαμενές, σε αποθήκη στο Τόχι Κορωπίου.

Στη συνέχεια, ακολουθούσε παράνομη εξαγωγή των χελιών αεροπορικώς στην Κίνα. Οι παραλήπτες προέβαιναν σε περαιτέρω εκτροφή και πάχυνση τους προκειμένου να τα διαθέσουν στην αγορά.

Οι αστυνομικοί αρχικά συνέλαβαν στις εγκαταστάσεις μεταφοράς εμπορευμάτων του Αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», έναν 39χρονο, ο οποίος μετέφερε με φορτηγό περίπου 160 κιλά γόνο του συγκεκριμένου χελιού, το οποίο είχε παραλάβει νωρίτερα από την αποθήκη στο Κορωπί.

Ακολούθησε έρευνα στην αποθήκη, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις ειδικά διαμορφωμένες δεξαμενές και συνελήφθησαν δύο ακόμη μέλη της οργάνωσης.

Συνεχίστηκαν εκτεταμένες έρευνες σε οικίες και επιχειρήσεις, ιδιοκτησίας των μελών της οργάνωσης, σε Αττική, Αιτωλοακαρνανία, Θεσπρωτία και Πρέβεζα όπου συνελήφθησαν ο αρχηγός και τα υπόλοιπα μέλη του εγκληματικού δικτύου.

Σημειώνεται ότι η διακίνησή του συγκεκριμένου είδους επιτρέπεται μόνο εντός των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ απαγορεύεται η εξαγωγή του σε τρίτες χώρες.

Οι συλληφθέντες με την ποινική δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας και της νομοθεσίας για το περιβάλλον οδηγηθήκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα και παραπέμφθηκαν στον ανακριτή.

xelia kor1

Περιφέρεια

Αυτοδιοίκηση

Αθλητικά

Παραπολιτικα

Τετράποδες Ιστορίες

Καιρός

notioanatolika.gr