
Στα πλαίσια της Πολιτιστικής Άνοιξης, το Σάββατο 23 Μαΐου και ώρα 20:30 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα θα πραγματοποιηθεί συναυλία των καθηγητών των μουσικών εργαστηρίων του Δήμου Παλλήνης.
Οι καθηγητές Άρης Δημητριάδης μαντολίνο, Γιάννης Ερενίδης βιολί, Ιάκωβος Κολανιάν κιθάρα, Γιώργος Μαρκάλας πιάνο και Μαρία Πέγκα κιθάρα, μας υπόσχονται μια εξαιρετική μουσική βραδιά με έργα υψηλών δεξιοτεχνικών και εκφραστικών απαιτήσεων ερμηνευμένα από τους ίδιους.
Το πρόγραμμα θα ανοίξουν οι Άρης Δημητριάδης, μαντολίνο και Μαρία Πέγκα, κιθάρα με την Σονάτα για μαντολίνο και κιθάρα του συνθέτη GiovanniBattistaGervasio της εποχής Baroque, στην συνέχεια την σκυτάλη παίρνει ο γνωστός κιθαρίστας και υπεύθυνος των μουσικών εργαστηρίων Ιάκωβος Κολανιάν που θα ερμηνεύσει τη δημοφιλή σύνθεση του Ισπανού συνθέτη IsaacAlbeniz, “Asturias” και δύο μέρη από το έργο του Μίκη Θεοδωράκη “Επιτάφιος”, Μέρα Μαγιού και Ήσουν καλός, σε μεταγραφή για κιθάρα από τον ίδιο. Ο Γιάννης Ερενίδης στο βιολί και η Μαρία Πέγκα στην κιθάρα θα συνεχίσουν ερμηνεύοντας το NocturneOp.37 για βιολί και κιθάρα του FrancescoMolino συνθέτη της αναγέννησης, σειρά έχει ο πιανίστας Γιάννης Μαρκάλας που θα ερμηνεύσει το δεξιοτεχνικό έργο για σόλο πιάνο του FranzList, GrandEtude (Campanella, Pagannini) και το «αισθαντικό» NocturneNo,14 του FredericChopin. Ο Γιάννης Ερενίδης στη συνέχεια μαζι με τον Γιώργο Μαρκάλα θα παρουσιάσουν την Σονάτα σε Mi για Βιολί και πιάνο του WolfgangAmadeusMozart. Την αυλαία θα κλείσουν o Ιάκωβος Κολανιάν και o Γιώργος Μαρκάλας με τον εντυπωσιακό Ισπανικό χορό IntroductionandFandango του ισπανού LuigiBoccherini σε μεταγραφή για κιθάρα και πιάνο.
Την παρουσίαση του προγράμματος θα κάνει η Ράνια Βισβάρδη.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

























