Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

anavissos spirtzis

Επί τάπητος τέθηκε το σύνολο των έργων που εξελίσσονται ή θα εξελιχθούν στην ανατολική Αττική, κατά τη διάρκεια δύο συσκέψεων όπου μετείχαν τόσο ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης όσο και ο αντιπεριφερειάρχης Πέτρου Φιλίππου.

Οι συσκέψεις αυτές πραγματοποιήθηκαν η πρώτη με πρωτοβουλία της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ της Λαυρεωτικής και η δεύτερη με πρωτοβουλία της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ του Σαρωνικού, κάτι βεβαίως που δημιουργεί ερωτήματα για την εμπλοκή κομματικών οργανώσεων σε μείζονα θέματα.

Πέρα απ' αυτό, ο κ. Σπίρτζης έκανε σαφές ότι στην περιοχή της νοτιοανατολικής Αττικής δίνεται βαρύτητα στις συγκοινωνίες, τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο Λαυρίου και στην ανάπτυξη του λιμανιού του Λαυρίου.

Ο κ. Φιλίππου από την πλευρά του αναφέρθηκε στα έργα που έχουν προγραμματισθεί από την Περιφέρεια για την Ανατολική Αττική και ιδιαίτερα στο Λιμάνι της Παλαιάς Φώκαιας, στα αντιπλημμυρικά της Αναβύσσου, στην ανάγκη αξιοποίησης των Αλυκών της Αναβύσσου, ενώ έκανε ξεχωριστή αναφορά στο αποχετευτικό του Σαρωνικού εξηγώντας τον προβληματικό και παράλογο τρόπο που αυτό προγραμματίζεται να γίνει και ζήτησε την παρέμβαση του υπουργού για τον επανασχεδιασμό του και την εξεύρεση της καλύτερης και οικονομικότερης λύσης.

Λίγες ημέρες νωρίτερα σε αντίστοιχη σύσκεψη στο Λαύριο, έγινε ευρεία συζήτηση για όλα τα μεγάλα προβλήματα της Αττικής και κυρίως για τα αναπτυξιακά έργα που είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη της Αττικής (επιπτώσεις Αεροδρομίου, χωροταξικά, πολιτισμός, τουρισμός, πρωτογενής τομέας, συγκοινωνίες κ.λπ.).

Στο επίκεντρο, όπως ήταν αναμενόμενο, βρέθηκε η ανάπτυξη του Λαυρίου με κύρια αιχμή την επέκταση του Προαστιακού και την ανάπτυξη του λιμανιού με τη μετεξέλιξή του σε επιβατικό και κέντρο κρουαζιέρας.

Περιφέρεια

Αυτοδιοίκηση

Αθλητικά

Παραπολιτικα

Τετράποδες Ιστορίες

Καιρός

notioanatolika.gr