Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

ladi xrisitomi

Μια εξαιρετική πρωτοβουλία αναλαμβάνει η Χρυσή Τομή Κερατέας προκειμένου να έρθουμε όλοι σε επαφή με το ελληνικό χρυσάφι, το ελαιόλαδο!

Μετά τα επιτυχημένα σεμινάρια που υλοποιεί τα τελευταία χρόνια για το κρασί και τα μανιτάρια, θα υλοποιήσει τον Οκτώβριο σεμινάριο για το ελαιόλαδο και την γευσιγνωσία του,  διάρκειας 12 ωρών με τίτλο: Από την καλλιέργεια και την συλλογή έως το ελαιοτριβείο και την αποθήκευσή του - Παράγοντες που επηρεάζουν την ποιότητα του ελαιολάδου  -  Γευσιγνωσία.

Το σεμινάριο θα υλοποιηθεί από δύο κορυφαίους στην Ελλάδα εισηγητές, τους Μανώλη και Δημήτρη Σαλιβαρά οι οποίοι εκτός από εργαστηριακοί αναλυτές είναι και εξειδικευμένοι γευσιγνώστες ελαιολάδου.

Τα μαθήματα περιλαμβάνουν θεωρητικό και πρακτικό μέρος με γευσιγνωσία ελαιόλαδου. Στο θεωρητικό μέρος θα διδαχθούν καλλιεργητικές πρακτικές και τεχνικές συγκομιδής για παραγωγή υγιούς ελαιόκαρπου, ο ρόλος του ελαιουργείου στην ποιότητα του ελαιολάδου, αποθήκευση, τυποποίηση, η σημασία της χημικής ανάλυσης του ελαιολάδου.

Στο πρακτικό μέρος θα γίνει οργανοληπτική δοκιμή του ελαιόλαδου με αντιπροσωπευτικά ελαιόλαδα.

Η έναρξη του σεμιναρίου θα γίνει την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου, στις 7 το απόγευμα και τα μαθήματα θα συνεχιστούν και τις τρεις επόμενες Τετάρτες 10, 17 και 24 Οκτωβρίου, στην αίθουσα του Συνδέσμου (Λ. Αθηνών-Σουνίου 55, κεντρική πλατεία Κερατέας).
 
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα 6984614675 - 6984912459. Η κράτηση θέσης είναι απαραίτητη λόγω περιορισμένων θέσεων.

afisa xrisitomi
 

Περιφέρεια

Αυτοδιοίκηση

Αθλητικά

Πολιτισμός

Παραπολιτικα

Υγεία Επιστήμη

Τετράποδες Ιστορίες

Καιρός

notioanatolika.gr