
Με ένα άκρως ενημερωτικό σχόλιο για το τί πρέπει να αναμένουν οι κάτοικοι των πολύπαθων περιοχών σε Μάτι, Νέο Βουτζά και Ραφήνα με την έναρξη των εργασιών για τον καθαρισμό της «πυριτιδαποθήκης» στη λεωφόρο Μαραθώνος, συνόδευσε το βίντεο που ο ίδιος τράβηξε και ανάρτησε στον προσωπικό λογαριασμό του στο facebook, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργών, Άκης Σκέρτσος.
Το κυβερνητικό στέλεχος και στενότατος συνεργάτης του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, έγραψε, γύρω στις 8 το πρωί της Παρασκευής (26/7/2019) τα εξής:
«Συμβαίνει τώρα στο Μάτι. Το οικόπεδο όπου είχαν συσσωρευτεί τον τελευταίο χρόνο περίπου 20.000 τόνοι καμμένης ξυλείας και σύμμεικτων υλικών, μια επικίνδυνη εστία για νέες πυρκαγιές αλλά και ένα σημείο ζοφερής μνήμης για τους κατοίκους της περιοχής, καθαρίζεται άμεσα χάρη στην κινητοποίηση του κράτους και του ιδιωτικού τομέα. Δωρεάν παροχή στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης των εταιριών ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Ελλάκτωρ, ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, Avax.
Η ελληνική τσιμεντοβιομηχανία (Lafarge, Titan, Halyps) συμμετέχει στην προσπάθεια. Θα παραλάβει και θα επεξεργαστεί κατάλληλα, με δικό της κόστος, τα υλικά αυτά, έτσι ώστε να απορροφηθούν ασφαλώς στην παραγωγική της διαδικασία».
Διαβάστε σχετικά: Επιτέλους τέλος στην... πυριτιδαποθήκη της αναλγησίας με τα επικίνδυνα υλικά στη λεωφ. Μαραθώνος!
Δείτε παρακάτω το βίντεο που ανάρτησε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ:
























