
Η σύλληψη του ποινικού Γιώργου Πετρακάκου αποδείχθηκε «χρυσάφι» για την αντιτρομοκρατική υπηρεσία αφού οι πληροφορίες που κατάφεραν να αποσπάσουν οι αστυνομικοί οδήγησαν σε μια πρωτοφανή κινητοποίηση στην περιοχή του Μαραθώνα από το πρωί της Τετάρτης.
Οι ανύποπτοι κάτοικοι βρέθηκαν μπροστά σε δεκάδες περιπολικά αλλά και τα γνωστά θηριώδη μαύρα τζιπ της Αντιτρομοκρατικής τα οποία έζωσαν κυριολεκτικά μια μονοκατοικία.
Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για ένα οίκημα που είχε ενοικιαστεί από τον συνεργό του Πετρακάκου Σπύρο Δραβίλα ο οποίος είχε αυτοκτονήσει κατά την επιχείρηση σύλληψης, σε μεζονέτα στη Χρυσή Ακτή της Νέας Αγχιάλου στον Βόλο, του γνωστού 37χρονου αντιεξουσιαστή Γρηγόρη Τσιρώνη και του 45χρονου Σπύρου Χριστοδούλου.
Ο Δραβίλας – γνωστός και ως «καρφάκιας» - ήταν ο ενοικιαστής της νέας γιάφκας στον Μαραθώνα και δεν πρέπει να διαφεύγει της προσοχής ότι υπήρξε, εκτός των άλλων, ο άνθρωπος που με απειλή είχε οδηγήσει το ελικόπτερο στις φυλακές Κορυδαλλού για την απόδραση του Βασίλη Παλαιοκώστα!
Στο σπίτι αυτό δεν βρέθηκαν μόνο εννέα οχήματα αλλά και ένα ολόκληρο οπλοστάσιο, που αποτελείται από ρουκέτες, καλάσνικοφ, πυρομαχικά και άλλον βαρύ οπλισμό.
Σε ό,τι αφορά τα οχήματα, πρόκειται για έξι ΙΧ αυτοκίνητα, ένα φορτηγό και δύο μοτοσικλέτες.
Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, όμως, συγκεντρώνουν τα αντικείμενα που φαίνονται μακροσκοπικά, στο εσωτερικό του σπιτιού με τα δύο υπόγεια (καθώς δεν μπορούν να μπουν οι αστυνομικοί αν δεν τελειώσει η βασική έρευνα της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας).
Ειδικότερα, υπάρχουν σάκοι που περιέχουν τα όπλα και τα πυρομαχικά, η ποσότητα και το είδος των οποίων θα διευκρινιστεί όταν θα ανοιχτούν από τους πυροτεχνουργούς, μετά την έρευνα για δακτυλικά αποτυπώματα και γενετικό υλικό στο χώρο.
Όπως ανέφερε ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., εκτιμάται ότι πρόκειται για γιάφκα τρομοκρατικής οργάνωσης και απομένει να διαπιστωθεί τι σχέση έχουν άτομα που έχουν πέσει μέχρι τώρα στα χέρια των διωκτικών αρχών και αν τα όπλα και τα οχήματα έχουν χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατική ή άλλη ενέργεια!

























