Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

tsipras nosokom

Μπορεί ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός να είχε πει ένα... μεγαλοπρεπές «όχι» στο Κορωπί, στις 18 Ιανουαρίου 2018 για το πάγιο αίτημα των κατοίκων της Αν. Αττικής για νοσοκομείο που να καλύπτει τις ανάγκες της περιοχής, όμως ο πρωθυπουργός, δέκα μήνες αργότερα, από το πολύπαθο Μάτι, έκανε το «όχι» εκείνο, «ναι», τουλάχιστον στα λόγια!

Ο κ. Τσίπρας ο οποίος επισκέφθηκε το πρωί της Τρίτης το Μάτι, συνομίλησε για λίγο, σε καφετέρια της πολύπαθης περιοχής, με μέλη των συντονιστικών επιτροπών τόσο του Ματιού όσο και του Νέου Βουτζά και στη συνέχεια ανέλαβε τα περαιτέρω ο υπουργός Υποδομών και υποψήφιος βουλευτής Αν. Αττικής Χρήστος Σπίρτζης.

Το μόνο στο οποίο αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός ήταν το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός νοσοκομείου Ανατ. Αττικής στις εγκαταστάσεις του Νταού Πεντέλης όπου σήμερα λειτουργεί το Κέντρο Υγείας Ραφήνας το οποίο υλοποιήθηκε χάρη στη σημαντικότατη προσφορά του εφοπλιστή Θανάση Μαρτίνου.

Ο κ.Τσίπρας λοιπόν υποσχέθηκε να προχωρήσει η κατασκευή ενός νοσοκομείου της Ανατ. Αττικής.

«Εγώ λέω να το βάλουμε μπροστά. Δεν θα καλύψει μόνο την περιοχή του Ματιού. Υπάρχει ένα κτίριο που είναι στο Νταού, στο Κέντρο Υγείας. Στόχος είναι να ρίξουμε 20 εκατομμύρια εκεί και να φτιάξουμε ένα νοσοκομείο εκεί που να είναι για όλη την περιοχή της Ανατ. Αττικής, και θα πιάνει και τη Ραφήνα, θα πιάνει και τον Μαραθώνα, θα πιάνει και την περιοχή εδώ. Θα είναι μια ωφέλεια για την περιοχή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Βέβαια η εξαγγελία αυτή, η οποία έρχεται λίγους μόλις μήνες πριν από τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές και εθνικές εκλογές, βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με τα όσα είχε πει ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, στις 18 Ιανουαρίου του 2018, στην επίσκεψή του στο Κορωπί.

Τότε ο δήμαρχος Κρωπίας Δημήτρης Κιούσης του είχε μεταφέρει το αίτημα των πολιτών του συνόλου των δήμων της ανατολικής Αττικής για δημιουργία νοσοκομείου που θα καλύπτει τις ανάγκες των κατοίκων των Δήμων Μαραθώνα, Σπάτων – Αρτέμιδας, Ραφήνας – Πικερμίου, Παλλήνης, Κορωπίου, Μαρκοπούλου, Παιανίας – Γλυκών Νερών και Λαυρεωτικής.

Ο κ. Κιούσης στο πλαίσιο της προσπάθειάς του να πείσει τον κ. Ξανθό για την αναγκαιότητα ενός τέτοιου έργου τού παρέδωσε φάκελο με τις αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων, Κρωπίας, Μαρκοπούλου, Μαραθώνα και Λαυρεωτικής για την εξέταση αξιοποίησης του κτιρίου του «Ερασίνειου Ογκολογικού Νοσοκομείου», επί της οδού Σκοπευτηρίου, το οποίο ουδέποτε βέβαια λειτούργησε.

Ο υπουργός Υγείας παρά την επιμονή του δημάρχου Κρωπίας εξ ονόματος και των υπολοίπων ομολόγων του των δήμων της Αν. Αττικής δεν έδειξε να συγκινείται ούτε στο ελάχιστο υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμα κονδύλια. «Προσπαθούμε να κρατήσουμε όρθιο το υπάρχον σύστημα», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Ξανθός, βάζοντας έτσι τέλος στις όποιες ελπίδες των κατοίκων της Ανατ. Αττικής.

Ο κ. Τσίπρας όμως φαίνεται να είχε διαφορετική άποψη αφού προφανώς κρατήθηκε όρθιο το υπάρχον σύστημα και, δέκα μήνες μετά, υπάρχουν και τα διαθέσιμα κονδύλια!

Διαβάστε σχετικά: Κάθετο «όχι» του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού στο αίτημα του λαού της Ανατ. Αττικής για δημιουργία Γενικού Νοσοκομείου στην περιοχή!

Παρακολουθείστε τί ακριβώς είπε σχετικά ο πρωθυπουργός στο βίντεο του irafina.gr που ακολουθεί:

Περιφέρεια

Αυτοδιοίκηση

Αθλητικά

Πολιτισμός

Παραπολιτικα

Υγεία Επιστήμη

Τετράποδες Ιστορίες

Καιρός

notioanatolika.gr