
Υπεράνθρωπες προσπάθειες καταβάλλουν οι πυροσβέστες και οι εθελοντές δασοπυροσβέστες να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά που ξέσπασε, γύρω στις 10.30 το πρωί της Παρασκευής, σε δασική έκταση στην περιοχή Κάτω Βακαλόπουλο Σπάτων.
Τα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προβληματίζει ότι στην περιοχή βρίσκονται διάσπαρτα σπίτια, γεγονός που δημιουργεί ζήτημα στην προστασία τους.
Παράλληλα οι προσπάθειες εστιάζονται στο να μην επεκταθεί η πυρκαγιά προς το Πικέρμι αφού εκεί την οδηγεί ο άνεμος.
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία ξέσπασε στην προέκταση της Αττικής οδού σε έναν λόφο κοντά στο εκπτωτικό χωριό και καίει δασική θαμνώδη έκταση.
Επιτόπου επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 15 οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα και ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο, το οποίο όμως δυσκολεύεται στις ρίψεις εξαιτίας των διάσπαρτων σπιτιών.
Στον πλευρό των δυνάμεων της Πυροσβεστικής βρίσκονται και εθελοντές δασοπυροσβέστες των Δήμων Σπάτων – Αρτέμιδας και Ραφήνας – Πικερμίου!



Ώρα 11.30: Βελτιώνεται η κατάσταση αφού οι ρίψεις του πυροσβεστικού ελικοπτέρου σε συνδυασμό με τις ευνοϊκές καιρικές συνθήκες έδωσαν τη δυνατότητα στις δυνάμεις που επιχειρούν να οριοθετήσουν την πυρκαγιά.
Τον λόγο τώρα έχουν τα πεζοπόρα τμήματα ώστε να τεθεί οριστικά υπό έλεγχο.
Πάντως άμεση ήταν η επέμβαση της Αστυνομίας και της Ομάδας ΔΙΑΣ στελέχη της οποίας βρέθηκαν πρώτα στο σημείο και βοήθησαν τους κατοίκους ώστε να εκκενώσουν τα σπίτια τους, δίνοντας τους οδηγίες χωρίς να δημιουργηθεί πανικός.


























