Σάρκα και οστά αναμένεται να λάβει, επιτέλους, η πρωτοβουλία επιχειρηματιών της Αρτέμιδας για την επαναλειτουργία του Σωματείου τους.
Όπως ανακοινώθηκε, ξεπεράστηκαν οι, κυρίως γραφειοκρατικοί, σκόπελοι και οι αντιξοότητες που αντιμετώπισε η ομάδα εργασίας και έτσι στις 12 Νοεμβρίου το Πρωτοδικείο Αθηνών θα κρίνει το αίτημα των εμπόρων και επιχειρηματιών της Αρτέμιδας για τον ορισμό προσωρινής διοίκησης, με σκοπό τη σύγκλιση Γενικής Συνέλευσης για τη διεξαγωγή αρχαιρεσιών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η προσπάθεια διήρκεσε περισσότερους από έξι μήνες αφού υπήρχε πλήθος αλλαγών στους σχετικούς νόμους και δεν είχε προσδιοριστεί καν αν αρμόδιο ήταν το Ειρηνοδικείο ή το Πρωτοδικείο.
Παράλληλα απαιτούνταν κάποια χρηματικά ποσά τα οποία διατέθηκαν από συγκεκριμένους επιχειρηματίες της πόλης.
Σημαντικό ρόλο πάντως έπαιξε η βοήθεια που παρείχαν τόσο ο Α' αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Νίκος Γρέντζελος όσο και νομικός σύμβουλος του φορέα.
Σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις του δικηγόρου που έχει αναλάβει την απόφαση η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται άμεσα οπότε η σύγκλιση γενικής συνέλευσης αναμένεται στις αρχές του 2019.
Υπενθυμίζεται ότι την ομάδα εργασίας για την επαναλειτουργία του σωματείου στελεχώνουν διακεκριμένοι επιχειρηματίες και εξέχοντα μέλη της κοινωνίας της Αρτέμιδας και συγκεκριμένα οι Φωτεινή Τσούρη, Αλέξανδρος Αγγέλου, Αρτέμης Ρέρρας, Σταύρος Φιλίππογλου, Σταυρούλα Σαντοριναίου και Μυρτώ Βαρβιτσιώτη.
Διαβάστε σχετικά: 2η συνάντηση επαγγελματιών, εμπόρων και καταστηματαρχών Αρτέμιδας: Το νερό μπαίνει στο αυλάκι! (Φωτός)
























