Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

metra3

bbq

Ερωτήματα εγείρονται για τα πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας που... συνόδευσαν την ομιλία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, το βράδυ του Σαββάτου (31 Μαρτίου) στην ολοκλήρωση των εργασιών του Αναπτυξιακού Συνεδρίου Ανατολικής Αττικής, στο Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου.

Πέρα από τα συνηθισμένα μέτρα με επιφυλακή της αστυνομίας καθ' όλο το μήκος της διαδρομής που ακολούθησε η πομπή που μετέφερε τον πρωθυπουργό στο Λαύριο, εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι οι περίπου 600 άνθρωποι που παρακολούθησαν την ομιλία του, το βράδυ του Σαββάτου, για να εισέλθουν στον χώρο που πραγματοποιήθηκε πέρασαν από έλεγχο ένας προς ένας!

Στην είσοδο της αίθουσας όπου μίλησε ο κ. Τσίπρας είχαν τοποθετηθεί ηλεκτρονικά μηχανήματα ελέγχου. Αστυνομικοί καθοδηγούσαν τους προσερχόμενους να αφήνουν τα προσωπικά αντικείμενά τους στο ειδικό σκάνερ όπου ελεγχόταν εάν υπάρχει κάτι ύποπτο ενώ και οι ίδιοι οι πολίτες περνούσαν από τον έλεγχο (παρόμοιο με αυτόν που περνούν οι επιβάτες των αεροπλάνων).

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μία ατελείωτη ουρά στην είσοδο της αίθουσας αφού η έρευνα ήταν ενδελεχής.

Ενώ υπό κανονικές συνθήκες η είσοδος και των 600, περίπου, ατόμων που θα παρακολουθούσαν την ομιλία δεν θα έπρεπε να διαρκέσει παραπάνω από 10 – 15 λεπτά, χρειάστηκε περισσότερη από μιάμιση ώρα ώστε να ελεγχθούν εξονυχιστικά όλοι οι εισερχόμενοι.

Εννοείται βέβαια ότι όποιος επιθυμούσε να βγει από την αίθουσα μπορούσε να το πράξει αλλά εάν επανερχόταν υφίστατο και πάλι τον ίδιο εξονυχιστικό έλεγχο.

metra2

Το γεγονός εντυπωσίασε τους πάντες αφού δεν συνηθίζεται σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις – ομιλίες πολιτικών να πραγματοποιούνται τέτοιες κινήσεις εκτός εάν υπάρχει πολύ συγκεκριμένος λόγος.

Το ερώτημα ήταν αυτονόητο: Υπήρχε κάποια ένδειξη που είχε θορυβήσει τις αρχές ασφαλείας και είχε να κάνει με την προφύλαξη του πρωθυπουργού από κάτι απρόβλεπτο ή απλά είναι ένας νέος τρόπος... προστασίας του και (κατ' επέκταση) απομάκρυνσής του από τους πολίτες;

metra3

Περιφέρεια

Αυτοδιοίκηση

Αθλητικά

Πολιτισμός

Παραπολιτικα

Τετράποδες Ιστορίες

Καιρός

notioanatolika.gr