
Οι ισχυροί δυτικοί άνεμοι έντασης ακόμη και 6 μποφόρ σε ολόκληρη την ανατολική Αττικής έχουν προκαλέσει συναγερμό στις δυνάμεις της Πυροσβεστικής αλλά και σε όλες ανεξαιρέτως τις Ομάδες δασοπυροπροστασίας της Ανατολικής Αττικής.
Με βάση τα στοιχεία της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας άνεμοι έντασης 6 αλλά και 7 μποφόρ με ριπές οι οποίες θα φτάνουν και τα 8, θα πνέουν καθ' όλη τη διάρκεια του απογεύματος και μέχρι τις πρώτες βραδινές ώρες, γεγονός που ανεβάζει κατακόρυφα την επικινδυνότητα για ξέσπασμα πυρκαγιών.
Στις περιοχές της Αναβύσσου, της Σαρωνίδας και του Λαγονησίου οι άνεμοι θα πνέουν με ταχύτητα ακόμη και 55 χιλιομέτρων την ώρα.
Ίδια κατάσταση αναμένεται και στις περιοχές του Κορωπίου, της Παιανίας, του Μαρκοπούλου, του Πόρτο Ράφτη, των Καλυβίων και της Κερατέας!
Καλύτερη είναι η κατάσταση των ανέμων στις βορειοανατολικές περιοχές της Αττικής αφού από την Αρτέμιδα και τα Σπάτα και βορειότερα (και στον Δήμο Μαραθώνα) η ένταση των ανέμων δεν αναμένεται να ξεπεράσει μέχρι το βράδυ τα 4 μποφόρ.
Πάντως η επιφυλακή παραμένει και ξεκίνησε σχεδόν παράλληλα με την έκρηξη της πυρκαγιάς στην περιοχή της Κινέτας.
























