Στη θέση του οδηγού ένα παιδί 12 ετών. Δίπλα του, ένας 13χρονος φίλος του. Η νυχτερινή διαδρομή τους στο Πόρτο Ράφτη τελείωσε πάνω σε μαντρότοιχο κατοικίας, αφήνοντας τους δύο ανηλίκους με ελαφρά τραύματα και σε κατάσταση σοκ.
Το τροχαίο σημειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 27ης προς 28η Οκτωβρίου στη λεωφόρο Πανοράματος. Το αυτοκίνητο κινούνταν προς την οδό Ελευθερίου Βενιζέλου, όταν, σε στροφή του δρόμου, ο 12χρονος έχασε τον έλεγχο του οχήματος, το οποίο εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε στον μαντρότοιχο.
Ελαφρά τραύματα, μεγάλη τρομάρα
Τα δύο παιδιά βρέθηκαν σοκαρισμένα μετά την πρόσκρουση. Οι διαθέσιμες πληροφορίες κάνουν λόγο για ελαφρύ τραυματισμό του 12χρονου στο πόδι και για ενοχλήσεις στον 13χρονο από την πίεση της ζώνης ασφαλείας.
Ο μικρότερος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία», ενώ ο 13χρονος στο Κέντρο Υγείας Μαρκοπούλου, προκειμένου να τους παρασχεθεί ιατρική φροντίδα. Δεν έχει δημοσιοποιηθεί επίσημη ιατρική ενημέρωση για την κατάστασή τους.
Αρνητικό το αλκοτέστ
Ο 12χρονος υποβλήθηκε σε αλκοτέστ, το οποίο ήταν αρνητικό. Κατά τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, ακολούθησε η σύλληψή του για σωματικές βλάβες.
Τα ακριβή αίτια της εκτροπής παραμένουν αδιευκρίνιστα, όπως και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες τα παιδιά απέκτησαν πρόσβαση στο αυτοκίνητο. Δεν έχουν επιβεβαιωθεί στοιχεία για την ταχύτητα του οχήματος ή για τυχόν ενέργειες των αρχών σχετικά με τους κηδεμόνες.
Η διαδρομή τελείωσε με ελαφρά τραύματα και μεγάλη τρομάρα. Το ερώτημα, όμως, παραμένει: πώς ένα παιδί μόλις 12 ετών βρέθηκε να οδηγεί αυτοκίνητο σε δημόσιο δρόμο, μέσα στη νύχτα, με έναν ακόμη ανήλικο δίπλα του;
























