Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

panelladikes panellhnies

Μια ιδιαίτερα δύσκολη πορεία μέχρι τις πανελλαδικές εξετάσεις του Ιουνίου του 2023, έχουν να διανύσουν οι μαθητές της Γ’ Λυκείου και όλοι όσοι επαναλαμβάνουν την προσπάθειά τους για την εισαγωγής τους στα ΑΕΙ.

Μια πορεία η οποία, εν πολλοίς, οφείλεται και στον τρόπο με τον οποίο η ηγεσία και οι αρμόδιοι του υπουργείου Παιδείας δόμησαν την ύλη των μαθημάτων (της θετικής κατεύθυνσης), χωρίς όμως να λάβουν υπόψη τους τα δεδομένα της εκπαίδευσης των παιδιών, τα προηγούμενα χρόνια.

Η διακεκριμένη Φυσικός και Nsc Μετεωρολόγος και Περιβαλλοντολόγος, Βέρα Μαργαρίτα Νομικού, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό planetwebradio.gr, εξήγησε τί ακριβώς συμβαίνει με την ύλη των μαθημάτων της Φυσικής, της Χημείας, των Μαθηματικών και της Βιολογίας αλλά και της Έκθεσης.

Μιλώντας στην εκπομπή «Εντός Λεκανοπεδίου» και στον Κώστα Τσαπάκη, η κα Νομικού αναφέρεται στη φιλοσοφία με την οποία οι αρμόδιοι του υπουργείου προσπαθούν να διαφοροποιήσουν τον τρόπο διεξαγωγής των εξετάσεων και πού αποσκοπεί αυτό.

Παράλληλα με συγκεκριμένα παραδείγματα εξηγεί τις δυσκολίες που προκύπτουν από την εισαγωγή νέων κεφαλαίων στα θετικά μαθήματα, κάνοντας σαφές ότι δημιουργούνται εξεταζόμενοι δύο ταχυτήτων.

Η κα Νομικού συμπληρώνει τα προβλήματα που δημιουργούνται εξαιτίας και της εκπαιδευτικής διαδικασίας που ακολουθείται μόλις τα παιδιά εισέρχονται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ακούστε παρακάτω την ιδιαίτερα αποκαλυπτική συνέντευξη της διακεκριμένης επιστήμονος, Βέρας Μαργαρίτας Νομικού:

      Ακολουθήστε μας και στο twitter!     

Περιφέρεια

Αυτοδιοίκηση

Αθλητικά

Πολιτισμός

Παραπολιτικα

Υγεία Επιστήμη

Τετράποδες Ιστορίες

Καιρός

notioanatolika.gr