
Προσπάθεια εφησυχασμού της κοινής γνώμης γίνεται από την Ελληνική Αστυνομία η οποία σε ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο θεωρεί ότι η αιτία της συμπλοκής μεταξύ Ελλήνων και Αλβανών, λίγο πριν από τις 2 τα ξημερώματα στο πάρκο Επικούρου, στον Γέρακα, ήταν οικονομικές διαφορές!
Στην ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρονται τα εξής: Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, δύο ομάδες ατόμων συνεπλάκησαν μεταξύ τους στην περιοχή του Γέρακα, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό έξι (6) εξ αυτών (πέντε αλλοδαποί και ημεδαπός ), οι οποίοι διακομίστηκαν σε Νοσοκομεία.
Στο σημείο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πιστόλι και επτά (7) κάλυκες.
Για την υπόθεση έχουν συλληφθεί οι έξι νοσηλευόμενοι και ένας επιπλέον ημεδαπός.
Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής.
Από τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, ως αίτια της συμπλοκής προσδιορίζονται οικονομικές διαφορές.
Αξίζει να σημειωθεί ότι για αρκετές ώρες μετά τη συμπλοκή, γινόταν λόγος για ραντεβού θανάτου μεταξύ ακραίων στοιχείων και των δύο εθνικοτήτων εξαιτίας της δολοφονίας από Αλβανούς αστυνομικούς, στο χωριό Βουλαριάτες της Βορείου Ηπείρου, του 35χρονου ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα.
Η αρχική εντύπωση στηρίχτηκε στο γεγονός ότι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υπήρχαν αντεγκλήσεις μεταξύ Ελλήνων και Αλβανών για το αιματηρό περιστατικό.
Τα νέα στοιχεία για ξεκαθάρισμα λογαριασμών συμμοριών με οικονομικές διαφορές, προέκυψαν από τις καταθέσεις που συνέλεξαν οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση από τους τραυματίες οι οποίοι ανέφεραν, μεταξύ άλλων ότι όλα ξεκίνησαν από την αντιπαράθεση δύο Αλβανών οι οποίοι στη συνέχεια κάλεσαν... ενισχύσεις!
Μάλιστα, όπως υποστήριξαν, οι δύο ομάδες που ενεπλάκησαν στη συμπλοκή ήταν μικτές. Δηλαδή και στις δύο υπήρχαν και Έλληνες και Αλβανοί!
























