Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

pota1

Μια σημαντική επιτυχία κατέγραψε η Ελληνική Αστυνομία με την εξάρθρωση δύο εγκληματικών οργανώσεων των οποίων τα μέλη δραστηριοποιούνταν στην παράνομη εμπορία αιθυλικής αλκοόλης, σε τουριστικές περιοχές της χώρας και συγκεκριμένα στην Κέρκυρα, στη Ζάκυνθο και στη Χερσόνησο Κρήτης.

Οι δύο αυτές οργανώσεις που δρούσαν αυτόνομα εισήγαγαν μεγάλες ποσότητες αιθυλικής αλκοόλης από την Βουλγαρία, τις οποίες στη συνέχεια χρησιμοποιούσαν για την παρασκευή αλκοολούχων ποτών.

Τα στελέχη της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας συνέλαβαν 22 μέλη των των εγκληματικών οργανώσεων και κατάσχεσαν χιλιάδες μπουκάλια αλκοολούχων ποτών καθώς και 12 τόνους αιθυλικής αλκοόλης.

Η νόθευση των ποτών γινόταν σε ποτοποιίες, στην Αττική, τα οποία λειτουργούσαν νόμιμα καθώς και σε πλήρες εξοπλισμένο παράνομο παρασκευαστήριο στην περιοχή του Μενιδίου, στη Δυτική Αττική.

Μέλη της μίας από τις δύο εγκληματικές οργανώσεις είχαν εγκαταστήσει παράνομα σε οίκημα σε περιοχή της Αττικής, κατάλληλο εξοπλισμό (αντλίες, δεξαμενές, μηχανισμούς πλήρωσης μπουκαλιών, φιλτραρίσματος, εμφιάλωσης και συσκευασίας κ.α.) και χωρίς να διαθέτουν την απαιτούμενη από την αρχή άδεια ίδρυσης ποτοποιίας, προέβαιναν στην παρασκευή λαθραίων αλκοολούχων ποτών (κυρίως βότκα), χρησιμοποιώντας ως πρώτη ύλη ποσότητες λαθραίας αιθυλικής αλκοόλης.

Τη διεύθυνση της δεύτερης οργάνωσης είχε 39χρονος Αρμένιος, ο οποίος επόπτευε και καθοδηγούσε τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης, για τις ποσότητες των αλκοολούχων ποτών, που έπρεπε να παρασκευάζονται, ενώ αναλάμβανε και την είσπραξη των παράνομων χρηματικών ποσών από τις πωλήσεις.

Επιπλέον, 64χρονος Έλληνας φαίνεται να προέβαινε στη δημιουργία πλαστών αυτοκόλλητων ετικετών, τις οποίες στη συνέχεια διέθετε στην εγκληματική οργάνωση. 

Σημειώνεται, ότι μέρος των αλκοολούχων ποτών που παρασκευάζονταν στο ανωτέρω εργαστήριο από τα μέλη της οργάνωσης, διατίθονταν λαθραία για κατανάλωση σε περιοχές της Αττικής και της Κρήτης, κυρίως στη Χερσόνησο.

pota2

Τα μέλη των οργανώσεων προκειμένου να αποφύγουν τον εντοπισμό και τη σύλληψη τους από τις διωκτικές αρχές λάμβαναν αυξημένα μέτρα προστασίας και συγκεκριμένα:

  1. χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις, δηλωμένες σε στοιχεία αλλοδαπών προσώπων (ghost phones),
  2. επικοινωνούσαν κωδικοποιημένα, δημιουργώντας παράλληλα εμπιστευτικά δίκτυα διάθεσης των εμπορευμάτων τους,
  3. είχαν διαμορφώσει κατάλληλη υποδομή (ποτοποιίες, παράνομα παρασκευαστήρια και αποθήκες) για την αποθήκευση και την παράνομη παρασκευή των αλκοολούχων ποτών,
  4. μετέφεραν τις παράνομες ποσότητες της αιθυλικής αλκοόλης σε πλαστικές δεξαμενές χωρητικότητας (1000) λίτρων περίπου, καλυμμένες με πλαστική ταινία περιμετρικά, ενώ στο πάνω μέρος αυτών τοποθετούνταν μικροί σάκοι με πριονίδι, το οποίο δηλωνόταν και εικονικά ως μεταφερόμενο εμπόρευμα.

pota3

Επιπλέον, από τα στοιχεία της έρευνας διαπιστώθηκε και η παράνομη εμπορική δραστηριότητα 53χρονου ημεδαπού που προμηθευόταν κιβώτια με αλκοολούχα ποτά από μέλη της«2ης εγκληματικής οργάνωσης», καθώς και από δίκτυο που τα διακινούσε παράνομα από την Βουλγαρία στη χώρα μας.

Στη συνέχεια, αφού τα αποθήκευε σε ιδιωτικό χώρο στάθμευσης σε περιοχή της Αττικής, προέβαινε στην επεξεργασία των γυάλινων φιαλών, αποκολλούσε τις ετικέτες που έφεραν και τις αντικαθιστούσε με πλαστές.

pota4

Σε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε το διήμερο, 20 και 21 Ιουλίου, στην Παιανία αλλά και σε άλλες περιοχές όπως η Νίκαια, ο Άγιος Δημήτριος, το Χαϊδάρι, το Καματερό οι Αχαρνές και η Ζάκυνθος, με συνδρομή εισαγγελέων, αστυνομικών των τοπικών Τμημάτων Ασφαλείας και στελεχών του Τελωνείου και του Γενικού Χημείου του κράτους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν από τους χώρους αποθήκευσης και διανομής των παράνομων ποσοτήτων αιθυλικής αλκοόλης:

  • Το χρηματικό ποσό των 75.975 ευρώ,
  • πλήρης εργαστηριακός εξοπλισμός δυο παράνομων παρασκευαστηρίων - συσκευαστηρίων αλκοολούχων ποτών,
  • 12 δεξαμενές, που η καθεμιά τους περιείχε ποσότητα αιθυλικής αλκοόλης (1000) λίτρων,
  • 2 βαρέλια χωρητικότητας διακοσίων 200 λίτρων το καθένα, με οινοπνευματώδη υγρό.
  • 3 δεξαμενές που περιείχαν άγνωστο υγρό,
  • 3 άδειες παλετοδεξαμενές χωρητικότητας ενός τόνου η καθεμιά,
  • 5.267 γυάλινες φιάλες που περιείχαν διάφορα αλκοολούχα ποτά και 7.956 φιάλες κενές περιεχομένου,
  • 2 φορτηγά αυτοκίνητα και ένα ιδιωτικής χρήσης επιβατικό αυτοκίνητο,
  • 21 κινητά τηλέφωνα,
  • εργαλεία αποκόλλησης και κόλλησης ετικετών,
  • πλήθος πλαστών ενσήμων ετικετών, καπακιών εμφιάλωσης και χαρτοκιβωτίων,
  • αλεξίσφαιρο γιλέκο και
  • ένα μηχάνημα ανέλκυσης φορτίου.

pota5

Επισημαίνεται, ότι ο μεγαλύτερος όγκος των κατασχεμένων βρέθηκε σε αποθήκη στο Κορωπί αλλά και στο καματερό ενώ οι φιάλες αλκοολούχων ποτών, που κατασχέθηκαν στη Ζάκυνθο, είχαν παρασκευαστεί από την επιχείρηση ποτοποιίας που άνηκε στο αρχηγικό μέλος της πρώτης εγκληματικής οργάνωσης.

Οι κατασχεμένες ποσότητες αλκοολούχων ποτών και αιθυλικής αλκοόλης θα παραδοθούν στις τελωνειακές αρχές για να καταλογισθούν οι διαφυγόντες φόροι, ενώ παραγγέλθηκε η εξέτασή τους από το Γενικό Χημείο του Κράτους.

pota6

pota7

Περιφέρεια

Αυτοδιοίκηση

Αθλητικά

Παραπολιτικα

Τετράποδες Ιστορίες

Καιρός

notioanatolika.gr