
Με ιδιαίτερα θερμά λόγια μίλησε η τομεάρχης Δημόσιας Διοίκησης της Νέας Δημοκρατίας και τ. πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, Κλαίρη Σαραντάκου για τη ζωή και το έργο της Μαριέττας Γιαννάκου η οποία «έφυγε» στα 71 χρόνια της, σκορπώντας τη θλίψη στους πολυπληθείς φίλους της αλλά και σε ολόκληρη τη Νέα Δημοκρατία.
Αναφέρει σχετικά η κα Σαραντάκου:
«Η Μαριέττα Γιαννάκου απέδειξε στη διαδρομή της ότι είναι αγωνίστρια και γενναία όχι μόνο στην πολιτική και δημόσια ζωή αλλά και στην προσωπική της ζωή.
Όπως είχε η ίδια επισημάνει σε συνέντευξή της αναφερόμενη στο περιστατικό της υγείας της το 2008 «το γιατί να συμβεί αυτό σε εμένα, είναι μια ανόητη προσέγγιση».
Συνέβη δυστυχώς και η μάνα Μαριέττα στο κρεβάτι του νοσοκομείου δεν νοιαζόταν αν θα πεθάνει αλλά ανησυχούσε για την κόρη της. «Θέλω να ζήσω για να την στηρίξω» είναι τα λόγια της. Η ιδιότητα της μητέρας πάνω από όλες τις άλλες ήταν πολύ ισχυρή κι ας έκανε καριέρα στην πολιτική. Μήπως τελικά οι γυναίκες καριέρας ασχολούνται περισσότερο με τα παιδιά τους; όπως η ίδια είχε πει.
Τιμούμε τη Μαριέττα Γιαννάκου την πολιτικό, την επιστήμονα, μα πάνω από όλα τη γυναίκα και τη μάνα που δεν λύγισε στις αντιξοότητες και αποτελεί σπουδαίο παράδειγμα για όλες τις γυναίκες.
Σας ευχαριστούμε που υπηρετήσατε την δημόσια ζωή και μοιραστήκατε μαζί μας την εμπειρία και τη σοφία σας.
Είμαι ιδιαίτερα υπερήφανη όταν τιμώντας την, την Ημέρα της Γυναίκας, τον Μάρτιο του 2018, παρουσίασα το έργο της.
Καλό παράδεισο Μαριέττα, αγωνίστρια μέχρι τέλους».
























