
Μπορεί να πέρασαν 15 ολόκληρα χρόνια όμως η Ελληνική Αστυνομία δεν ξέχασε τη θυσία του συνοριακού φύλακα, 35 ετών τότε, Κωνσταντίνου Σομπόνη.
Σε μια λιτή τελετή τιμήθηκε το πρωί της Πέμπτης (24/12/2020), μετά θάνατο ο Κωνσταντίνος Σομπόνης αλλά και ο συνάδελφός του ανθυπαστυνόμος σήμερα Κωνσταντίνος Κούλης, μετά από προεδρικό διάταγμα για εξαίρετη δραστηριότητα που επέδειξαν κατά τη διάρκεια των καθηκόντων τους.
Στις 29 Νοεμβρίου 2005, οι δύο αστυνομικοί άκουσαν στον ασύρματο την καταδίωξη αυτοκινήτου, του οποίου ο οδηγός είχε ληστέψει τράπεζα στην Παιανία.
Σπεύδοντας να βοηθήσουν στην καταδίωξη της Άμεσης Δράσης, απέκλεισαν με το περιπολικό τον δρόμο.
Ο ένοπλος οδηγός του καταδιωκόμενου οχήματος, στην προσπάθειά του να διαφύγει, έπεσε με δύναμη στο περιπολικό, στη λεωφόρο Μαρκοπούλου – Παιανίας, σκοτώνοντας τον 35χρονο συνοριακό φύλακα και τραυματίζοντας σοβαρά τον συνάδελφό του.
Τα αστυνομικά μετάλλια, με τα αντίστοιχα διπλώματα «Αστυνομικού Σταυρού», απένειμε στον ανθυπαστυνόμο Κωνσταντίνο Κούλη και στον πατέρα του συνοριακού φύλακα Κωνσταντίνου Σομπόνη ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής, υποστράτηγος Γιώργος Γιάννινας.


Ακολουθήστε μας και στο twitter!
























