
Τις πιο δύσκολες στιγμές στην 9χρονη προσφορά της Εθελοντικής Ομάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών της Αρτέμιδας, έζησαν τα μέλη της αφού έπαιξαν κορώνα – γράμματα ακόμη και τις ζωές τους προκειμένου να συνεισφέρουν στον τιτάνιο αγώνα των πυροσβεστικών και εθελοντικών δυνάμεων για την αντιμετώπιση της μεγάλης πυρκαγιάς της περασμένης Δευτέρας!
Μάλιστα υπήρξαν στιγμές που ο εφιάλτης κυριολεκτικά τους ακούμπησε όπως γύρω στις 6.30 το απόγευμα όταν το όχημα που βλέπετε στη φωτογραφία μαζί με μια υδροφόρα βρέθηκαν κυριολεκτικά στη μέση της πύρινης λαίλαπας όταν η φωτιά περνούσε τη λεωφόρο Μαραθώνος!
Η κατάσταση ήταν εκτός ελέγχου και η ταχύτητα του ανέμου ήταν τέτοια ώστε παραλίγο από τις κάφτρες που πετάγονταν με ορμή να καεί η υδροφόρα αφού πέρασαν στο εσωτερικό της καμπίνας από το φίλτρο του αέρα.
Ο... βομβαρδισμός από κάφτρες που δεχόταν το πλήρωμα του οχήματος της ΕΟΜΑΚ όμως, κόστισε στον τραυματισμό στο πρόσωπο (λίγο κάτω από το μάτι) στον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδας, Παναγιώτη Λάμπρου!
Οι φλόγες έζωσαν κυριολεκτικά τα δύο οχήματα και για κλάσματα δευτερολέπτου δεν υπήρξαν περισσότερα θύματα και καταστροφή τους αφού κατάφεραν οι έμπειροι οδηγοί τους να τα απομακρύνουν από την κόλαση που εξελισσόταν.
Την ίδια ώρα άλλο ένα όχημα της ΕΟΜΑΚ επιχειρούσε σε άλλο σημείο του πύρινου μετώπου.
Παρά τις δύσκολες στιγμές πάντως τα μέλη της ΕΟΜΑΚ τα κατάφεραν αρκετά καλά κερδίζοντας μάλιστα τα εύσημα από τους πυροσβέστες αφού σε πολλές περιπτώσεις οι παρεμβάσεις τους ήταν καίριες!
Παρά το σοκ που υπέστη, προς στιγμή, ο Παναγιώτης Λάμπρου, αντεπεξήλθε πλήρως στα καθήκοντά του και μάλιστα όταν ζήτησε, στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Σπάτων – Αρτέμιδας να κρατηθεί ενός λεπτού σιγή για τα αδικοχαμένα θύματα της μεγάλης πυρκαγιάς, όλοι το αποδέχτηκαν αφού γνώριζαν πολύ καλά ότι ο πρ. αντιδήμαρχος είχε περάσει δια πυρός και σιδήρου!


























