Μια άλλη διάσταση, την ανθρώπινη, ενός πολιτικού και νομικού, του Μάκη Βορίδη, έδωσε το βράδυ της Τετάρτης, στο Κτήμα Μεϊμαρίδη στο Κορωπί, ο αδελφός του δολοφονημένου δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, Γρηγόρης.
Ο πρώην δήμαρχος Χαλανδρίου έδωσε το παρόν στη συγκέντρωση πολιτικών φίλων του υποψήφιου βουλευτή Ανατ. Αττικής και αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο ο Μάκης Βορίδης στάθηκε από την πρώτη στιγμή της τραγωδίας στο πλευρό της οικογένειας του φίλου και συναδέλφου του που έπεσε από δολοφονικά πυρά Αλβανών μαφιόζων λίγο μετά τις 7 το απόγευμα της Πέμπτης 12 Οκτωβρίου 2017.
«Ο Μάκης στάθηκε δίπλα μας και ανέλαβε την υπόθεση της δολοφονίας του αδελφού μου θέτοντας σε κίνδυνο την ίδια του τη ζωή αλλά και αυτές της οικογένειάς του και των συνεργατών του ενώ παράλληλα δεν έλαβε καμία απολύτως αμοιβή», ανέφερε ο Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος προκαλώντας το θερμότατο χειροκρότημα των παρισταμένων για τη στάση αυτή του κ. Βορίδη.
Μάλιστα υπενθύμισε ότι όταν αποκαλύφθηκε η δράση της μαφίας υπήρξαν σοβαρότατα στοιχεία σύμφωνα με τα οποία μέλη της σχεδίαζαν να δολοφονήσουν τον πολιτικό, μέσα στο δικαστήριο την ώρα της δίκης του δολοφονηθέντος Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.
Ο Μάκης Βορίδης από την πλευρά του, αντιπαρερχόμενος τα θερμά λόγια ευγνωμοσύνης του Γρηγόρη Ζαφειρόπουλου, τόνισε ότι η δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου ήταν προϊόν του νόμου Παρασκευόπουλου, ενώ αστειευόμενος με τα περί δολοφονίας του, κάλεσε όλους τους επίδοξους εκτελεστές του να... πάρουν σειρά αφού είναι πολλοί αυτοί που συνωστίζονται και από τον χώρο των τρομοκρατών και των αναρχικών που συνωστίζονται για τον ίδιο λόγο.
Παράλληλα όμως στάθηκε στα αποτελέσματα του νόμου Παρασκευόπουλου με το πλήθος των αποφυλακίσεων επικίνδυνων κακοποιών, που έχουν δημιουργήσει ανασφάλεια στους πολίτες οι οποίοι δεν έχουν την... πολυτέλεια να προστατεύονται όπως ο ίδιος.
Μάλιστα υπενθύμισε τη στυγερή δολοφονία της 32χρονης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη, την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017 (έξι μόλις ημέρες μετά τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου) στο Β' Νεκροταφείο Αθηνών, από ένα εγκληματικό στοιχείο που είχε αποφυλακιστεί εκμεταλλευόμενο τις ευνοϊκές διατάξεις του συγκεκριμένου νόμου!
Παρακολουθείστε το βίντεο του notioanatolika.gr που ακολουθεί τα συγκινητικά λόγια του Γρηγόρη Ζαφειρόπουλου, αδελφού του αδικοχαμένου Μιχάλη και την απάντηση του Μάκη Βορίδη:
























