
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η δράση αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες στα Μεσόγεια με την πρωτιά στην προσπάθεια να κατέχει η Ομάδα Ενεργών Πολιτών και Εθελοντών Κορωπίου, που αποτελείται κυρίως από νέες γυναίκες.
Με τη βοήθεια του Δήμου Κορωπίου, το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας 7 Μαρτίου 2016 άρχισαν να συγκεντρώνονται στο δημαρχείο της πόλης είδη άμεσης ανάγκης για την ανακούφιση των προσφύγων και μεταναστών.
Η προσπάθεια αυτή στηρίχτηκε από μεγάλο αριθμό πολιτών, συλλόγων, φορέων, επαγγελματιών και επιχειρηματιών του Κορωπίου.
Τις ημέρες που ακολούθησαν, οι εθελοντές εργάστηκαν για την άριστη και υποδειγματική ταξινόμηση του τεράστιου όγκου πραγμάτων, που συγκεντρώθηκε.
Τα περίπου 500 δέματα με είδη άμεσης ανάγκης από όλες τις κατηγορίες, ήταν έτοιμα την Παρασκευή 11 Μαρτίου και την Τρίτη 15 Μαρτίου ξεκίνησε η διανομή.
Ο μεγαλύτερος όγκος προωθήθηκε στο Κέντρο Διαχείρισης της Περιφέρειας Αττικής στο Φάληρο, μέρος των φαρμάκων παραδόθηκε στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού, ενώ σημαντικός αριθμός δεμάτων προσφέρθηκε στο Κέντρο Υποδοχής και Φιλοξενίας του Λαυρίου.
Τέλος, οι επείγουσες ανάγκες σε είδη ένδυσης και υπόδησης στο Κέντρο Φιλοξενίας της Μαλακάσας, είχαν ως αποτέλεσμα, μετά από επαφή με τους εκεί εθελοντές, την κινητοποίηση του Δήμου Ωρωπού που έστειλε φορτηγό για να παραλάβει δέματα με ρούχα και παπούτσια.





























