
Η επίσκεψη στην Ελλάδα του πάπα Φραγκίσκου και η αποδοχή της από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδας φαίνεται να έχει δημιουργήσει εντάσεις μεταξύ των ιεραρχών.
Ενδεικτικότερη όλων είναι αυτή του μητροπολίτη Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης, Παύλου ο οποίος στην προσπάθειά του να εκφράσει τη διαφωνία του για την επίσκεψη του προκαθημένου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία επισημαίνει ότι… προσεύχεται αυτή να αναβληθεί!
Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του μητροπολίτη έχει ως εξής: «Όπως πληροφορηθήκαμε από το Δελτίο Τύπου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, της Τρίτης 5ης Απριλίου 2016, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, αποδέχθηκε την πρόταση, να αφιχθεί το προσεχές διάστημα στην Ελλάδα ο Πάπας Φραγκίσκος, πραγματοποιώντας μια «ανθρωπιστικού και συμβολικού χαρακτήρα επίσκεψη».
Προσκάλεσε, επίσης η Δ.Ι.Σ., τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, για να παραστεί στην προγραμματιζόμενη για το νησί της Λέσβου συνάντηση. Επειδή θεωρούμε πως οι παραπάνω Αποφάσεις της Δ.Ι.Σ. είναι μείζονος σημασίας και ότι θα έπρεπε να ληφθούν έπειτα από σύγκληση του Σώματος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, προσευχόμαστε ώστε να αναβληθεί η επίσκεψη, μέχρι να συνεδριάσει η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος το ταχύτερο δυνατόν και το Σώμα να αποφασίσει σχετικά»!
























