
Ένας πολίτης του Μαρκόπουλου, ένας αγαπητός σε όλους άνθρωπος και ένας πραγματικά μεγάλος Εθελοντής, έφυγε εντελώς ξαφνικά από τη ζωή.
Ο λόγος για τον Μπάμπη Ζαφειρίου που είχε συνδέσει το όνομα του με τη διαρκή προσφορά στο κοινωνικό σύνολο μέσα από τη συμμετοχή του σε πλήθος εθελοντικών ομάδων όπως αυτή της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μαρκόπουλου.
Σε λίγες ημέρες ο Μπάμπης Ζαφειρίου θα έκλεινε τα 58 (γεννήθηκε στις 24 Ιανουαρίου 1956) και είχε συνδέσει τη ζωή του με την αγάπη του για το Πόρτο Ράφτη αφού από το 1980 είχε δεθεί μαζί του και έτσι αποφάσισε το 2001 να μετακομίσει μόνιμα εκεί.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρα από τη διαρκή εθελοντική προσφορά του, το τελευταίο χρονικό διάστημα, υπήρξε και εκ των πρωτεργατών της δημιουργίας του συνεταιρισμού «Συν+Πραξις» Μαρκοπούλου – Πόρτο Ράφτη στον οποίο είχε αφιερώσει πολλές ώρες και πολύ κόπο.
Ο Μπάμπης Ζαφειρίου είχε ακόμη πολλά να προσφέρει αν το νήμα της ζωής του δεν κοβόταν τόσο πρόωρα στις 12.20 μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής προς Δευτέρα.
Η κηδεία του μεγάλου Εθελοντή θα γίνει στις 3 μετά το μεσημέρι της Τετάρτης (7 Ιανουαρίου) στο νεκροταφείο Μαρκοπούλου. Επιθυμία του ίδιου καθώς και της οικογένειας αντί στεφάνων τα χρήματα να διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό.
Ο θάνατός του είναι το δεύτερο μεγάλο πλήγμα που υφίσταται ο εθελοντισμός στο Μαρκόπουλο αλλά και σε ολόκληρα τα Μεσόγεια αφού στις 7 Νοεμβρίου είχε φύγει από κοντά μας ένας άλλος μεγάλος, ο κορυφαίος αυτοδιοικητικός και διατελέσας και υπεύθυνος της Πολιτικής Προστασίας Μαρκοπούλου, Κώστας Μαγγανάς!

























