
Εκτός ελέγχου βρίσκεται πλέον η κατάσταση στην Αρτέμιδα αφού μέσα σε μόλις έξι ώρες σημειώθηκαν δύο ληστείες με θύματα ένα ζευγάρι και μια ηλικιωμένη γυναίκα.
Και στις δύο περιπτώσεις, όπως αναφέρουν πληροφορίες του notioanatolika.gr, οι ληστές εισέβαλαν στα σπίτια των ανθρώπων και με την απειλή βίας και αυτοσχέδιων «όπλων» τους ακινητοποίησαν και άρπαξαν ό,τι κατάφεραν να βρουν.
Στην πρώτη περίπτωση η ληστεία σημειώθηκε στις 3 τα ξημερώματα της Παρασκευής όταν δυο άνδρες έσκισαν τη σίτα από το παράθυρο του δωματίου στο οποίο κοιμόταν μια 90χρονη γυναίκα, της βούλωσαν το στόμα με ένα κομμάτι σεντόνι, της έδεσαν τα χέρια και κάνοντας το σπίτι άνω κάτω κατάφεραν να βρουν και να αρπάξουν αρκετά κοσμήματα, 300 ευρώ σε μετρητά καθώς και ένα γυναικείο φόρεμα!
Οι θρασύτατοι ληστές άφησαν τη γυναίκα δεμένη και φιμωμένη και εξαφανίστηκαν αφού έμειναν στο σπίτι περίπου 40 λεπτά.
Το δεύτερο περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 9 το πρωί της ίδιας ημέρας όταν δύο άτομα και πάλι, παραβίασαν τη μπαλκονόπορτα σπιτιού στην περιοχή Γαλήνη και ακινητοποίησαν τον 63χρονο άνδρα και την 65χρονη γυναίκα του με την απειλή κατσαβιδιού.
Οι δύο δράστες οι οποίοι είχαν χαρακτηριστικά Ρομά κράτησαν τη γυναίκα στο κρεβάτι και τον άνδρα γονατιστό στο πάτωμα και άρχισαν να ψάχνουν το σπίτι για να βρουν και να αρπάξουν τελικά 500 ευρώ σε μετρητά, διάφορα κοσμήματα καθώς και τα τηλέφωνα του ζευγαριού ώστε να εξαφανιστούν χωρίς να ειδοποιηθεί γρήγορα η αστυνομία.
























