
Για δεύτερη φορά, μέσα σε 14 ημέρες, οργανώνεται διαδικασία rapid tests στον Δήμο Σαρωνικού.
Μετά τη σχετική πρωτοβουλία στην Ανάβυσσο, την Κυριακή 24 Ιανουαρίου, τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα βρεθούν, την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου από τις 10 το πρωί έως και τις 3 μετά το μεσημέρι, στο Λαγονήσι και συγκεκριμένα στη λεωφόρο Καλυβίων (στον ύψος του κόμβου πριν την παραλιακή λεωφόρο Αθηνών – Σουνίου).
Εκεί όσοι πολίτες το επιθυμούν θα μπορούν να υποβληθούν σε δωρεάν έλεγχο ταχείας ανίχνευσης κορωνοϊού (rapid covid-19 test), με τη μέθοδο drive-through, δηλαδή μέσα από τα αυτοκίνητά τους ή προσερχόμενοι με κάθε είδους άλλο όχημα.
Μάλιστα για τη διευκόλυνση προσέγγισης στο σημείο της διενέργειας των τεστ η όδευση των οχημάτων θα γίνεται από τον παράδρομο της παραλιακής → οδός Κολοκοτρώνη → οδός Ομήρου (διενέργεια rapid test) → έξοδος προς τον κόμβο.
Για τη διενέργεια του τεστ, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επιδείξουν Αστυνομικό Δελτίο Ταυτότητας και να δηλώσουν το ΑΜΚΑ τους καθώς και τον αριθμό κινητού τηλεφώνου, στον οποίο θα λάβουν τα αποτελέσματα του rapid test.
Οι συμμετέχοντες θα μετακινηθούν στέλνοντας «1» στο 13033 ή συμπληρώνοντας το ειδικό έντυπο μετακίνησης με την επιλογή «1». Επισημαίνεται ότι η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική.
Όσον αφορά στα αποτελέσματα των τεστ, για όσα είναι αρνητικά οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερώνονται με SMS, ενώ κλήση θα δέχονται όσοι προκύψουν θετικοί. Όπως σημειώνεται από τον ΕΟΔΥ, όσοι δεν λάβουν SMS λόγω φόρτου δικτύου, είναι αρνητικοί.
Τον συντονισμό θα έχει και πάλι η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Σαρωνικού, Δήμητρα Ράπτη.
Υπενθυμίζεται ότι στην Ανάβυσσο, στις 24 Ιανουαρίου, διενεργήθηκαν συνολικά 601 τεστς ενώ δεν βρέθηκε ούτε ένα θετικό στον κορωνοϊό κρούσμα.
Διαβάστε σχετικά: Τί έδειξαν τα αποτελέσματα των rapid tests στην Ανάβυσσο
























