
Σε μια απίστευτη καταγγελία προχώρησε ο βουλευτής Αττικής Μάκης Βορίδης στο πλαίσιο επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε στη Βουλή προς τον υπουργό παιδείας Νίκο Φίλη σχετικά με την απαγόρευση στον μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαο να μιλήσει σε μαθητές του 15ου Λυκείου της Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με τον βουλευτή την πρόσκληση στον μητροπολίτη είχαν απευθύνει οι ίδιοι οι μαθητές διά του δεκαπενταμελούς συμβουλίου τους και είχαν εγκρίνει οι εκπαιδευτικοί του σχολείου.
Ο ιεράρχης θα μιλούσε για θέματα βιοηθικής ενώ και στο παρελθόν έχουν προσκληθεί και μιλήσει στο σχολείο και άλλοι επιστήμονες για διάφορα θέματα.
Σύμφωνα με την καταγγελία του κ. Βορίδη «λίγες ώρες προ της ομιλίας του Μητροπολίτου, η διευθύντρια του σχολείου ειδοποιήθηκε από παράγοντα του Υπουργείου ότι η ομιλία θα πρέπει να ματαιωθεί. Εκφράζοντας την εύλογη απορία της για την αλλαγή στάσεως του Υπουργού και αφού επεσήμανε ότι ειδικώς σε ζητήματα βιοηθικής ο Μητροπολίτης είναι κάτοχος διδακτορικού και εκ των πλέον διακεκριμένων επιστημόνων, έλαβε την απάντηση ότι δεν επιτρέπεται να ομιλήσει στο σχολικό περιβάλλον γιατί “φοράει ράσα” και διότι θα ”κάνει προσηλυτισμό”»!
Είναι αυτονόητο ότι μια τέτοια πρακτική δίνει νέα διάσταση και δημιουργεί μείζον θέμα και μάλιστα σε βάρος της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, του επίσημου κράτους δηλαδή.
Και σίγουρα θα έχει μεγάλη αξία να ακουστεί τι θα απαντήσει ο κ. Φίλης από το βήμα της Βουλής όταν συζητηθεί η σχετική επίκαιρη ερώτηση.
Διαβάστε σχετικά: Ο Μεσογαίας Νικόλαος για την «απαγόρευση» Φίλη: «Πνίγονται μέσα στον ρατσισμό του αντιεκκλησιαστικού τους πάθους»
























