Date2

Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2024 17:33:03

rss

αναζήτηση

makripano

Μάθημα υπευθυνότητας από τις μαθήτριες και τους μαθητές Γυμνασίου της ΠαιανίαςΑλλάξτε μέγεθος

thrania dimokratia

Την απόφασή τους να μην επιτρέψουν πολιτικά παιχνίδια στην πλάτη τους έκαναν γνωστή με μια εντυπωσιακή κίνηση οι μαθητές και οι μαθήτριες των Γυμνασίων της Παιανίας.

Την ώρα που μέλος της εκπαιδευτικής κοινότητας προκαλούσε για ακόμα μια φορά, επιχειρώντας να πολιτικοποιήσει την κατάσταση που επικρατεί στο σχολικό συγκρότημα, η μαθητική κοινότητα βγήκε μπροστά και με συνθήματα έδωσε ηχηρή απάντηση.

Το μέλος της εκπαιδευτικής κοινότητας ανέλαβε την πρωτοβουλία να καλέσει συνδικαλιστές στο σχολείο ενώ παρότρυνε τους μαθητές σε κατάληψη για να διεκδικήσουν τα… δίκαια αιτήματά τους: Την άμεση ολοκλήρωση του έργου αποκατάστασης του σχολικού κτιρίου και τη χρηματοδότηση από το… κράτος της σχολικής εκδρομής στην Ελβετία.

Εκεί που η λογική σταματά δηλαδή ξεκινά ο συνδικαλισμός. Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο άτομο προκαλεί με τη στάση του. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες στο πρόσφατο παρελθόν είχε στοχοποιήσει μαθητή κατηγορώντας ούτε λίγο ούτε πολύ γονέα ως απατεώνα.

Στο στόχαστρο όμως έχει βάλει και τον διευθυντή του σχολείου υποστηρίζοντας ότι λειτουργεί υπέρ της δημοτικής αρχής μολονότι πρόκειται για νέο πρόσωπο στην περιοχή που ανέλαβε καθήκοντα στην τρέχουσα σχολική περίοδο ενώ δεν κατοικεί καν στην Παιανία.

Η μαθητική κοινότητα αποφάσισε να αποκαταστήσει την τάξη: συγκεντρώθηκαν στον προαύλιο χώρο και με συνθήματα απέρριψαν τα όσα ελέχθησαν ενώ δήλωσαν την ξεκάθαρη υποστήριξη στον διευθυντή τους.

Οι συνδικαλιστές της εκπαίδευσης μετά από αυτή την εξέλιξη τράπηκαν σε άτακτη φυγή ενώ μένει να φανεί τη στάση θα τηρήσει στο μέλλον το μέλος της εκπαιδευτικής κοινότητας που θεωρεί ότι το σχολικό περιβάλλον προσφέρεται για πολιτικά παιχνίδια.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν ήδη καταγγελίες σε βάρος του τις οποίες θα πρέπει να εξετάσει η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Ανατολικής Αττικής.

Όλως παραδόξως λίγες μέρες μετά το περιστατικό, το θέμα των σχολικών εκδρομών αναδεικνύεται και από την Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής η οποία ζητά «δημόσιο φορέα μεταφορών»…

Τέλος εντύπωση προκαλεί η ηχηρή απουσία τόσο του Συλλόγου Γονέων όσο και της Ένωσης Γονέων που μοιάζει να προτάσσει τις κομματικές της επιλογές (κοινές με το μέλος της εκπαιδευτικής κοινότητας) αντί του καταστατικού της στόχου.

Την ίδια πάντως στιγμή που κάποιοι απεργάζονται μεθόδους δημιουργίας εντάσεων στη σχολική κοινότητα, ευρεία σύσκεψη με αντικείμενο την εξέλιξη των εργασιών στα 1ο και 2ο Γυμνάσια πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του δημάρχου Παιανίας με τη συμμετοχή της ΚΤΥΠ, της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου, της ΓΓ Φωτεινής Τολούδη, της αρμόδιας αντιδημάρχου Παιδείας Κλειούς Ανδρέου, του ειδικού συμβούλου Θανάση Μιχαλόπουλου και του εργολάβου.

Τα στελέχη της ΚΤΥΠ ενημέρωσαν τον δήμαρχο Παιανίας Ισίδωρο Μάδη και τα στελέχη του δήμου για την πορεία των εργασιών και τις αντικειμενικές δυσκολίες δεσμευόμενα για το βέλτιστο αποτέλεσμα ώστε με την ολοκλήρωση των εργασιών να παραδοθεί στην εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα ένα σύγχρονο και ασφαλές κτίριο.

Ο κ. Μάδης από την πλευρά του στάθηκε στην ανάγκη να επανέλθει το συντομότερο το σχολικό συγκρότημα σε κανονικότητα ενώ κάλεσε τα στελέχη της ΚΤΥΠ να επιληφθούν έτσι ώστε να περιοριστούν περαιτέρω οι οχλήσεις κατά τις ώρες που τα σχολεία λειτουργούν.

 

      Ακολουθήστε μας και στο twitter!     

 

Σχόλια