Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

profilias1

Μια απαράδεκτη κατάσταση επικρατεί σε ένα από τα πλέον όμορφα σημεία του Κορωπίου αλλά και ολόκληρου του Υμηττού, στο ξωκκλήσι του Προφήτη Ηλία!

Σύμφωνα με καταγγελία της δικηγόρου Κατερίνας Χατζή «στον περιβάλλοντα χώρο της εκκλησίας του Προφήτη Ηλία Κορωπίου εντός της χαρακτηρισμένης ως δασικής έκτασης και συγκεκριμένα στην πλαγιά όπισθεν της εκκλησιάς έχουν αφεθεί/εγκαταλειφθεί τα μπάζα (κεραμίδια, μπετόν κα) που προκλήθηκαν από την αντικατάσταση της κεραμοσκεπής της εν λόγω εκκλησίας».

Όπως ανέφερε η κα Χατζή στο notioanatolika.gr, βρέθηκε προ της δυσάρεστης αυτής έκπληξης πριν από μία περίπου εβδομάδα όταν ανέβηκε στο σημείο διευκρινίζοντας μάλιστα ότι οι όποιες εργασίες πρέπει να έγιναν στο χρονικό διάστημα από το τέλος της άνοιξης έως και την προηγούμενη εβδομάδα.

Περί τα τέλη της άνοιξης η δικηγόρος είχε ανεβεί στο σημείο και τότε δεν υπήρχαν οι σωροί αυτοί από μπάζα.

Το ερώτημα βέβαια που τίθεται είναι για ποιον λόγο αυτοί οι οποίοι προχώρησαν στην ανακαίνιση του ιστορικού ξωκλησιού το οποίο βρίσκεται σε υψόμετρο 500 περίπου μέτρων και προσεγγίζεται από ένα μονοπάτι που ξεκινάει στο τέλος της οδού Σφηττού μετά την Ιερά Μονή Βηθλεέμ, αμέλησαν να συλλέξουν τα μπάζα και να μην καταστρέψουν το φυσικό περιβάλλον.

Σημειωτέον ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της Μητρόπολης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής το ξωκλήσι αυτό ανήκει στην ενορία των Αγίων Πάντων και σίγουρα ο εφημέριός του γνωρίζει τις εργασίες που έγιναν εκεί.

Η ευρύτερη περιοχή του Κορωπίου υποφέρει από την ασυνειδησία πολιτών οι οποίοι μετατρέπουν, πολύ συχνά, πανέμορφα μέρη του σε χωματερές για μπάζα και κάθε λογής σκουπίδια και μάλιστα επανειλημμένως η δημοτική αρχή έχει επισημάνει το σοβαρό αυτό πρόβλημα περιβαλλοντικής καταστροφής.

Θα έμοιαζε λοιπόν τουλάχιστον παράλογο στην καταστροφή του φυσικού πλούτου της περιοχής αυτής των Μεσογείων να έχουν συμβάλει – καθ' οιονδήποτε τρόπο – και πολίτες οι οποίοι με την ανακαίνιση του ιστορικού ξωκλησιού μοναδικό στόχο είχαν να δείξουν την ευγνωμοσύνη τους προς έναν από τους κορυφαίους προφήτες της Ορθοδοξίας του οποίου το όνομα είναι συνυφασμένο με πλήθος θαυμάτων αλλά και με τη Δευτέρα Παρουσία.

Είναι σαφές ότι ο Δήμος Κρωπίας πρέπει να πράξει άμεσα προς την κατεύθυνση συλλογής των μπάζων και την επαναφορά του περιβάλλοντα χώρου της εκκλησίας στην αρχική φυσική μορφή του.

Δείτε παρακάτω τις φωτογραφίες που απέστειλε η κα Χατζή στο notioanatolika.gr, από την απαράδεκτη χωματερή που έχει δημιουργηθεί δίπλα στο ξωκλήσι που «μετρά» 14 αιώνες αιώνες ζωής από την αρχική δημιουργία του στη θέση ναού της κλασικής περιόδου του 5ου αιώνα π.Χ. προς τιμή του Προοψίου Απόλλωνα:

pr1

pr2

pr3

profilias3

profilias2

 

      Ακολουθήστε μας και στο twitter!     

 

 

Περιφέρεια

Αυτοδιοίκηση

Αθλητικά

Πολιτισμός

Παραπολιτικα

Υγεία Επιστήμη

Τετράποδες Ιστορίες

Καιρός

notioanatolika.gr