Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

people

Η Παπούα Νέα Γουινέα βρίσκεται κυριολεκτικά στην άκρη του κόσμου, τουλάχιστον για εμάς τους Έλληνες.

Είναι ένα νησιωτικό κράτος στην Ωκεανία, στα βόρεια της Αυστραλίας και περιλαμβάνει το ανατολικό άκρο της νήσου της Νέας Γουινέας και μερικά συμπλέγματα νησιών.

Η χώρα αποτελεί μία από τις πλέον ανεξερεύνητες στον κόσμο, τόσο πολιτιστικά όσο και γεωγραφικά. Πιστεύεται ότι στο εσωτερικό της χώρας υπάρχουν πολλά άγνωστα ακόμα είδη χλωρίδας και πανίδας.

Μόλις το 18% των κατοίκων της ζει σε πόλεις (πρωτεύουσα είναι το Πορτ Μόρεσμπι). Ο πληθυσμός της φτάνει τα 7.275.000 ψυχές.

Χαρακτηριστικό της χώρας είναι η μεγάλη δημογραφική ποικιλία καθώς υπολογίζεται ότι χρησιμοποιούνται πάνω από 750 διαφορετικές γλώσσες σε ακόμα περισσότερες φυλές.

Ο παλαιότερος λαός είναι οι Πυγμαίοι, οι οποίοι έχουν αναμειχθεί με διάφορους πληθυσμούς (καλούνται Νεγκρίτο στην Νέα Γουινέα).

Οι περισσότεροι κάτοικοι ανήκουν στην εθνοτική ομάδα των Παπούα. Από τους Παπούα, σημαντικές ομάδες είναι οι Οροκόλο, που βρίσκονται στο Νότο και είναι γνωστοί και ως «λαοί της θάλασσας».

Πολυάριθμοι είναι και οι Γκογκοντάρα, Νταουντάι, Γκοϊγκάλα, οι Κουκουκούκου που ζουν στα βουνά και πλήθος άλλων.

Στα βορειοανατολικά κατοικούν αποκλειστικά Μελανήσιοι, ενώ υπάρχουν επίσης Πολυνήσιοι και Μικρονήσιοι. Οι πρόγονοι αυτών ήρθαν πριν από 4.000 χρόνια.

Θα πείτε τώρα πόση σχέση μπορούν να έχουν όλα αυτά με την Ελλάδα. Και όμως κάποιοι Αυστριακοί με επικεφαλής τον Ρόμπερτ Χοφρίχτερ έδεσαν την Αλλάδα με την Παπούα Νέα Γουινέα. Και ο συνδετικός κρίκος ήταν το συρτάκι του Αλέξη Ζορμπά!

Ο Ρόμπερτ Χοφρίχτερ είναι βιολόγος – ζωολόγος και βρέθηκε στη μακρινή αυτή περιοχή, από το Σάλτσμπουργκ όπου ζει μόνιμα, στο πλαίσιο της δουλειάς του στη Mare mundi and RSEC (Regional Services Education Center) ως διευθυντής, που είναι μια οργάνωση η οποία ασχολείται με την περιβαλλοντική προθεσμία.

Σε μία λοιπόν από τις επαφές του με μια τοπική φυλή βρήκε έναν πρωτότυπο τρόπο προσέγγισής τους. Χόρεψε μπροστά τους, μαζί με τους συνεργάτες του το συρτάκι του Ζορμπά.

Το βίντεο που ανάρτησε στο προφίλ του στο facebook δείχνει τα μέλη της συγκεκριμένης φυλής να παρατηρούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τον… περίεργο αυτό χορό και κάποιοι να προσπαθούν να βρουν τα βήματα!

Ο ίδιος ο Αυστριακός σημείωσε ότι «οι Παπούα χορεύουν πολύ πριν από εμάς τους Ευρωπαίους. Προσπαθήσαμε να τους προσεγγίσουμε διαπολιτισμικά με τον συρτάκι του Ζορμπά. Και η προσπάθειά μας αυτή είχε μεγάλη επιτυχία».

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί όλο τον χορό των Αυστριακών μπροστά στους Παπούα αλλά και τις αντιδράσεις τους:

 

 

 

Alexis Sorbas in Papua: Die Papuas haben uns allerhand vorgetanzt, also wollten wir ihnen im Sinne des interkulturellen Austausches auch etwas vortanzen. Die Wahl fiel auf den "falschen Sirtaki" aus Alexis Sorbas. Unsere Vorführung wurde zum durchschlagenden Erfolg ...

Δημοσιεύτηκε από Hofrichter Robert στις Κυριακή, 31 Ιανουαρίου 2016

Περιφέρεια

Αυτοδιοίκηση

Αθλητικά

Πολιτισμός

Παραπολιτικα

Υγεία Επιστήμη

Τετράποδες Ιστορίες

Καιρός

notioanatolika.gr