
Έργα που αφορούν χιλιάδες κατοίκους του Μαρκόπουλου και του Πόρτο Ράφτη, συνολικού ύψους 2,8 εκατομμυρίων ευρώ ρίχνει στο καλάθι των αχρήστων η Περιφέρεια Αττικής και ενώ μάλιστα ο δήμος είχε καταθέσει έγκαιρα τις σχετικές μελέτες.
Τα έργα αυτά έχουν να κάνουν με τη συντήρηση ασφαλτικών οδοστρωμάτων περιοχής Πόρτο Ράφτη προϋπολογισμού 1.026.720 ευρώ, τη συντήρηση και την αποκατάσταση ασφαλτικών οδοστρωμάτων και πεζοδρομίων της πόλης του Μαρκόπουλου 1.044.550,75 ευρώ και την ανακατασκευή του στίβου του Δημοτικού Σταδίου Μαρκοπούλου προϋπολογισμού 800.000 Ευρώ.
Όπως κατήγγειλε δημοσίως ο δήμαρχος Σωτήρης Μεθενίτης παρά τις επανηλειμμένες προσπάθειές του να έρθει σε επαφή, έστω τηλεφωνικά, με την περιφερειάρχη Ρένα Δούρου, αυτό κατέστη αδύνατο
«Η Γραμματεία της μας απάντησε, ότι η κα Δούρου είναι εξαιρετικά απασχολημένη, το πρόγραμμά της είναι ήδη πλήρες και ότι μπορούσε να μας δει, μόνο αφού γύριζε και από ένα ταξίδι στο εξωτερικό, στις…. αρχές Δεκεμβρίου 2016, προφανώς…. για να ανταλλάξουμε ευχές για τα Χριστούγεννα», ανέφερε χαρακτηριστικά!
Και όλα αυτά ενώ η κρίσιμη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου πραγματοποιείται την Τρίτη 22 Νοεμβρίου. «Η κα Περιφερειάρχης λοιπόν, επί δέκα ημέρες κρύβεται επιμελώς, γιατί προφανώς δεν έχει τίποτα συγκεκριμένο και σοβαρό να απαντήσει, στο γιατί δεν ενετάχθησαν τα συγκεκριμένα ώριμα έργα, στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων της Περιφέρειάς μας» συμπλήρωσε ο δήμαρχος.
Την κατάσταση που δημιουργήθηκε προσπάθησε να εκτονώσει ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Χρήστος Καραμάνος ο οποίος όμως έκανε ακόμη χειρότερα τα πράγματα σύμφωνα πάντοτε με τη δήλωση του κ. Μεθενίτη:
«Μας απεστάλη εκ μέρους του, ένα ψευδέστατο, απαράδεκτο και παρελκυστικό έγγραφο, υπό μορφή απάντησης!
Ψευδέστατο, είναι το εν λόγω έγγραφο, διότι γράφει, ότι «ζητάμε συνάντηση για ζήτημα, το οποίο δεν καθίσταται σαφές», όταν και στην Γραμματεία της κας Δούρου και στον ίδιο, χθες το βράδυ στο τηλέφωνο, μιλούσαμε μαζί του ένα τέταρτο της ώρας, για τα τρία και μόνο, προαναφερθέντα έργα!!!
Ο κος Καραμάνος είναι έξυπνος, άρα λοιπόν, συνειδητά λέει ψέματα, όταν γράφει, ότι δήθεν έχουμε ασαφή θεματολογία συζήτησης!
Απαράδεκτο είναι το έγγραφό του, όταν εν όψει της συζήτησης της Τρίτης, στο Περιφερειακό Συμβούλιο, τολμά να μας κάνει υποδείξεις «περί της δέουσας διοικητικής διαδικασίας, στις σχέσεις των δύο βαθμών Αυτοδιοίκησης» και αυτό, όταν του ζητήσαμε να μας απαντήσει μέχρι την Παρασκευή το βράδυ, για τα τρία (και μόνο) συγκεκριμένα έργα, για τα οποία παρεμπιπτόντως χθες το βράδυ, ήταν ασαφέστατα και πλημμελώς πληροφορημένος και καθόλου ενημερωμένος, ενώ τις Μελέτες, τις είχε (εκτός εάν του τις έκρυβε… ο κος Φιλίππου!!), σχεδόν ενάμισυ μήνα στα χέρια του!!
Αυτά επίσης γράφονται, όταν η κα Δούρου αρνείται επί δέκα ημέρες, να σηκώσει το τηλέφωνό της και μόνο, για να μιλήσει, όταν της ζητούσαμε διαρκώς, ένα σύντομο ραντεβού, για τα συγκεκριμένα τρία (3) έργα!!
Τέλος, η απάντηση του είναι παρελκυστική, γιατί αναφέρεται σε άλλα τρία έργα, για τα οποία προσπαθούμε να ετοιμάσουμε Μελέτες και για τα οποία φυσικά, επειδή δεν ήταν έτοιμες, δεν ζητήσαμε τώρα, την ένταξή τους στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων της Περιφέρειας, για το 2017!!!».
Και ο δήμαρχος Μα;ρκοπούλου συνεχίζει στην ίδια δήλωσή του: Τα ερωτήματα λοιπόν, είναι δύο, σαφή, ξεκάθαρα και με συγκεκριμένους αποδέκτες:
Α) Με ποιο δεοντολογικό δικαίωμα, η κα Δούρου επί δέκα (10) ημέρες και μετά από πολλαπλά τηλεφωνήματα μας, κρύβεται και αρνείται να βγει έστω και για ένα λεπτό στο τηλέφωνο, ώστε να μιλήσει με ένα Δήμαρχο, για συγκεκριμένα έργα;
Β) Ο κος Καραμάνος και ο κος Φιλίππου, να αφήσουν τις παραπειστικές απαντήσεις, αναφερόμενοι σε άλλα έργα, που ΔΕΝ ζητήσαμε να ενταχθούν τώρα, στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων της Περιφέρειας, για το 2017 και να μας απαντήσουν συγκεκριμένα και μόνο, για τα τρία (3) έργα, που είχαμε ώριμες και πλήρεις Μελέτες και για τα οποία μόνο, ζητήσαμε να ενταχθούν στο σχετικό Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων! Γιατί δεν τα ενέταξαν;
Οτιδήποτε άλλο, απλώς υποτιμά την νοημοσύνη μας!».
Σημειώνεται ότι για το θέμα που έχει προκύψει συνεδριάζει το απόγευμα της Δευτέρας το δημοτικό συμβούλιο Μαρκοπούλου και μάλιστα στη συνεδρίαση αυτή έχουν προσκληθεί να εκθέσουν τις απόψεις τους η ίδια η περιφερειάρχης είτε ο αντιπεριφερειάρχης Αν. Αττικής Πέτρος Φιλίππου ή άλλος αντιπεριφερειάρχης ως εκπρόσωπός της.
Παράλληλα βέβαια έχουν προσκληθεί και εκπρόσωποι και όλων των υπολοίπων περιφερειακών συνδυασμών.
«Εκεί θα εξηγήσουμε και θα μάθουν οι Συμπολίτες μας και τους πραγματικούς λόγους, της αρνητικότατης στάσης, της Διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής, απέναντί μας», καταλήγει ο δήμαρχος Μαρκόπουλου Σωτήρης Μεθενίτης.
Διαβάστε εδώ ολόκληρη τη σχσετική και αναλυτικότατη ανακοίνωση του κ. Σ. Μεθενίτη.
























