
Σημαντικές προσπάθειες για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών σε Παιανία και Γλυκά Νερά καταβάλει η δημοτική αρχή του Σπύρου Στάμου.
Η αλήθεια είναι ότι οι εικόνες που αντιμετωπίζουν οι δημότες και οι δημότισσες σε τίποτε δε μοιάζουν με αυτές του παρελθόντος αφού τα δημοτικά συνεργεία προσπαθούν να αλλάξουν τα δεδομένα διορθώνοντας… λεπτομέρειες που όμως κάνουν τη διαφορά σε μια πόλη αλλά και στην ποιότητα της ζωής των κατοίκων και των εργαζομένων της.
Οι λακκούβες - παγίδες ήταν ένα από τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετώπιζαν όσοι μετακινούνταν στους δρόμους των δύο περιοχών.
Ήδη συνεργείο του δήμου έχει ξεκινήσει την αποκατάσταση των οδοστρωμάτων και αναμένεται σε σύντομο χρονικό διάστημα οι δρόμοι των δύο πόλεων να είναι απόλυτα διαβατοί.
Παράλληλα, συντάσσεται μελέτη από την Τεχνική Υπηρεσία, προϋπολογισμού 250.000 ευρώ, προκειμένου να δημοπρατηθεί έργο αποκατάστασης φθορών οδοστρώματος και να συναφθεί με τον ανάδοχο εργολάβο που θα προκύψει, σχετική ανοικτή σύμβαση, στο πλαίσιο της οποίας θα αντιμετωπίζονται άμεσα, τα όποια προβλήματα θα προκύπτουν στους δρόμους των πολεών μας.
Ένας άλλο καθημερινός… εφιάλτης ήταν τα εγκαταλειμμένα αυτοκίνητα σε διάφορα σημεία των δύο πόλεων που αποτελούσαν – στην πλέον ακίνδυνη μορφή τους – εστίες μόλυνσης για κατοίκους και διερχόμενους.
Ο δήμος έχει ξεκινήσει τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να απομακρυνθούν αυτά από κάθε γειτονιά.
Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, έχουν ήδη επικολληθεί ειδικά σήματα στα οχήματα, που δεν φέρουν πινακίδες κυκλοφορίας (εγκαταλελειμμένα), τα οποία αν δεν απομακρυνθούν σ’ ένα εύλογο χρονικό διάστημα, θα συλλεχθούν από δημοτικά συνεργεία και θα αποσυρθούν μέσω εταιρείας ανακύκλωσης.

Στην… παράμετρο «καθαριότητα» όμως εντάσσεται και η… άφιξη σε Παιανία και Γλυκά Νερά ενός μηχανήματος – σπαστήρα, το οποίο χρησιμεύει στην ελαχιστοποίηση των μεγάλων σε όγκο σκουπιδιών έτσι ώστε να διευκολύνεται η αποκομιδή τους.
Το συγκεκριμένο μηχάνημα – αξίας ενός εκατομμυρίου ευρώ - είχαν αγοράσει το 2010 από κοινού οι Δήμοι Παιανίας, Κορωπίου και Μαρκοπούλου, για να το χρησιμοποιεί ο κάθε δήμος, 4 μήνες το χρόνο.
Ωστόσο, ο λειοτεμαχιστής (όπως επίσης ονομάζεται), δεν είχε έρθει ποτέ – άγνωστο γιατί - στην Παιανία και άρα δεν έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ υπέρ των κατοίκων της πόλης.

Στο ίδιο πλαίσιο, της έμφασης στον τομέα της καθαριότητας, η δημοτική αρχή προχωρά στην αγορά 8 νέων και σύγχρονων απορριμματοφόρων οχημάτων ώστε να ανανεωθεί ο υπάρχων στόλος.
Ο στόλος θα εμπλουτιστεί και με οχήματα – σκούπες αλλά και άλλα με αρπάγες για την αποκομιδή ογκωδών αντικειμένων και κλαδιών καθώς και αυτοκινούμενα πλυντήρια κάδων.
Ήδη, οι σχετικές ενέργειες εξελίσσονται όπως και η λεγόμενη δορυφορική αποκομιδή απορριμμάτων, η διαδικασία δηλαδή με την οποία ο δήμος θα στέλνει στον ΧΥΤΑ Λιοσίων ένα πρες κοντέϊνερ σκουπιδιών την ημέρα, αντί για τη συχνή και καθημερινή κίνηση των απορριμματοφόρων προς τα εκεί.
Με αυτό τον τρόπο θα επιτευχθεί σημαντική μείωση λειτουργικών εξόδων αλλά και εξοικονόμηση προσωπικού.

























