Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

neo krisi konstantaras

Άρθρο του Κ. Κωνσταντάρα*

«Η οικονομική κρίση προκαλεί δραματικές επιπτώσεις στην κοινωνική ζωή, δεδομένου ότι η μείωση ή και η απουσία εισοδήματος προκαλεί απώλειες στην ευημερία και ωθεί μεγάλα τμήματα του πληθυσμού στη φτώχεια.

Σε αυτή την συγκυρία, η Αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να μένει ουδέτερη και αμέριμνη. Ούτε πρέπει να επιτρέψει την ισοπέδωση και την καταρράκωσή της μέσα σε κλίμα αμφισβήτησης των πάντων.

Η Αυτοδιοίκηση, αντίθετα, επιβάλλεται να βρίσκεται μέσα στην κοινωνία, δίπλα στον πολίτη και μέσα στα αγωνιώδη ερωτήματά του.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση όμως, επωμίζεται ένα μεγάλο βάρος, δυσανάλογο από αυτό που της αντιστοιχεί και αυτό συμβαίνει διότι μέσα σε όλα τα άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζει έρχονται να προστεθούν και η μείωση της χρηματοδότησής της, και οι καταργήσεις υπηρεσιών όπως η δημοτική αστυνομία και οι σχολικοί φύλακες. Όλα αυτά δυσχεραίνουν το έργο της Αυτοδιοίκησης.

Οι λύσεις

Οι λύσεις που μπορούν και πρέπει να υπάρξουν είναι οι εξής:

Πρώτον να δίνουμε ιδιαίτερο βάρος σε θέματα κοινωνικών υποδομών, σε μια κοινωνία όπου ο συνεκτικός της ιστός διαβρώνεται και η φτώχεια περνά σε όλο και περισσότερα στρώματα.

Δεύτερον να τρέξει η Αυτοδιοίκηση σε συνεργασία με την Πολιτεία προγράμματα για άνεργους νέους.

Τρίτον να καταφέρουμε να πείσουμε τους δημότες να έχουν εμπιστοσύνη στην Αυτοδιοίκηση γιατί είναι ο μοναδικός θεσμός που στέκεται δίπλα στον πολίτη αλλά και για την ανάγκη για εμβάθυνση στη Δημοκρατία και την λαϊκή συμμετοχή.

Οι καιροί είναι δύσκολοι και η οικονομική κρίση δυστυχώς αυξάνεται. Το μέλλον είμαστε οι ΝΕΟΙ που με όρεξη και φρέσκιες ιδέες και λύσεις πρέπει να βοηθήσουμε τον τόπο μας που τόσο αγαπάμε. Πρέπει όλοι μας (και οι πολίτες) να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, να σταματήσουμε την ανούσια απαξίωση των πάντων και να εργαστούμε για το καλό του Κορωπίου και των δημοτών του. Όσοι απλά κατηγορούν και απαξιώνουν και παράλληλα δεν έχουν ΚΑΜΙΑ λύση εκτός από το να υπόσχονται «λαγούς με πετραχήλια» δεν έχουν θέση. Είναι ώρα ευθύνης».

*Ο Κωνσταντίνος Κωνσταντάρας γεννήθηκε στο Κορωπί από όπου και κατάγεται. Είναι γιός του Γιατρού Βασίλειου Κωνσταντάρα και της Αμαλίας Ντούνη. Είναι πτυχιούχος Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης ενώ παρακολουθεί και σεμινάρια Δημόσιας Διοίκησης.

Περιφέρεια

Αυτοδιοίκηση

Αθλητικά

Πολιτισμός

Παραπολιτικα

Τετράποδες Ιστορίες

Καιρός

notioanatolika.gr