
Αρκετά σημαντικές πληροφορίες «έβγαλε» η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στα γραφεία της αντιπεριφέρειας Ανατολικής Αττικής για τις αποχετεύσεις περιοχών της συγκεκριμένης ενότητας.
Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν και αυτό της αποχέτευσης του Πόρτο Ράφτη, ενός έργου πνοής για χιλιάδες κατοίκους.
Όπως λοιπόν αναφέρουν πληροφορίες του notioanatolika.gr ο Δήμος Μαρκόπουλου θεωρείται ώριμος για να προχωρήσει η χρηματοδότηση του συγκεκριμένου έργου αφού είναι έτοιμες οι μελέτες και τα τεχνικά δελτία ώστε η έγκριση του ποσού των 28 εκατομμυρίων να είναι ορατή.
Τα χρήματα αυτά θα εκταμιευτούν από τα ευρωπαϊκά κονδύλια τα οποία απλώς διαχειρίζεται η Περιφέρεια Αττικής και όχι από το ταμείο της Περιφέρειας (δηλαδή από τον τακτικό προϋπολογισμό της), όπως είχε κάποια στιγμή εξαγγελθεί.
Όπως είναι φυσικό το έργο αυτό θα ανακουφίσει μια τεράστια περιοχή από τη Χαμολιά μέχρι και το Αυλάκι (μήκους περίπου 18 χιλιομέτρων) και σε βάθος 500 μέτρων σε ευθεία γραμμή!
Παράλληλα, στην ίδια σύσκεψη, έγινε σαφές ότι το πρόστιμο που θα κληθεί να καταβάλει το ελληνικό κράτος για την καθυστέρηση λειτουργίας του Κέντρου επεξεργασίας Λυμάτων θα είναι – όπως και στην περίπτωση της Λευκίμμης Κέρκυρας – πολύ μικρό και δεν θα δημιουργήσει ουσιαστικό πρόβλημα στην δήμο.
























