Την ανάγκη να αποκτήσει ο Δήμος Παιανίας μια πραγματικά λειτουργική και σύγχρονη δομή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, μέσω της συνένωσης των Τοπικών Ιατρείων Παιανίας και Γλυκών Νερών, έθεσε με ιδιαίτερη έμφαση ο Ισίδωρος Μάδης κατά τη συνάντησή του με τον Μάριο Θεμιστοκλέους, αποδεικνύοντας ότι η καθημερινότητα και οι πραγματικές ανάγκες των δημοτών βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα της δημοτικής αρχής.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της επίσκεψης του υφυπουργού Υγείας στον Δήμο Παιανίας, μιας επίσκεψης με ιδιαίτερο πολιτικό ενδιαφέρον, καθώς ο κ. Θεμιστοκλέους αναμένεται να είναι υποψήφιος βουλευτής Ανατολικής Αττικής με τη Νέα Δημοκρατία στις επόμενες εθνικές εκλογές.
Συγκεκριμένη πρόταση για ουσιαστική Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας
Κατά τη διευρυμένη σύσκεψη στο δημαρχείο, ο δήμαρχος Παιανίας κατέθεσε μια συγκεκριμένη πρόταση που, εφόσον υλοποιηθεί, μπορεί να αλλάξει ουσιαστικά την εικόνα της δημόσιας υγείας στην περιοχή.
Πρότεινε τη συνένωση των Τοπικών Ιατρείων Παιανίας και Γλυκών Νερών, ώστε να δημιουργηθεί μια ενιαία, επαρκώς στελεχωμένη και πλήρως λειτουργική μονάδα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ικανή να εξυπηρετεί αποτελεσματικά το σύνολο των δημοτών.
Πρόκειται για μια πρόταση που ανταποκρίνεται στις ανάγκες ενός δήμου με διαρκώς αυξανόμενο πληθυσμό και έντονη οικιστική ανάπτυξη, όπου οι υφιστάμενες δομές υγείας δυσκολεύονται να καλύψουν τις ολοένα αυξανόμενες απαιτήσεις των κατοίκων.
Ο Ισίδωρος Μάδης δεν περιορίστηκε, ωστόσο, μόνο στην πρωτοβάθμια περίθαλψη. Έθεσε επίσης το ζήτημα των σοβαρών ελλείψεων στις υποδομές της περιοχής, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη βελτίωσης της προσβασιμότητας και στη δημιουργία νέων οδικών αξόνων που θα διευκολύνουν τόσο τους κατοίκους όσο και τους χιλιάδες διερχόμενους οδηγούς.
Το Νοσοκομείο Αν. Αττικής παραμένει χωρίς ορίζοντα
Με την ίδια επιμονή, ο δήμαρχος επανέφερε και το πάγιο αίτημα για την κατασκευή Νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική, επισημαίνοντας ότι η πληθυσμιακή έκρηξη που καταγράφεται τα τελευταία χρόνια καθιστά πλέον επιτακτική τη δημιουργία μιας σύγχρονης νοσοκομειακής μονάδας.
Παρά το γεγονός ότι το θέμα τέθηκε με ιδιαίτερη έμφαση, από την πλευρά του υπουργείου Υγείας δεν προέκυψε κάποια ουσιαστική εξέλιξη.
Ο Μάριος Θεμιστοκλέους περιορίστηκε να αναφέρει ότι το νοσοκομείο εξακολουθεί να περιλαμβάνεται στον σχεδιασμό του υπουργείου, χωρίς όμως να παρουσιάσει χρονοδιάγραμμα, χωροθέτηση, εξασφαλισμένη χρηματοδότηση ή οποιοδήποτε συγκεκριμένο βήμα προς την υλοποίηση του έργου.
Έτσι, ένα έργο που είχε παρουσιαστεί ως κυβερνητική δέσμευση ήδη από το 2019, όταν ο σημερινός πρωθυπουργός, ως πρόεδρος τότε της Νέας Δημοκρατίας, είχε αναφερθεί δημόσια στην ανάγκη δημιουργίας Νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική, εξακολουθεί επτά χρόνια αργότερα να παραμένει χωρίς σαφή ορίζοντα υλοποίησης.
Επισκέψεις στα Τοπικά Ιατρεία και στις αστυνομικές υπηρεσίες
Πριν από τη σύσκεψη στο δημαρχείο, ο υφυπουργός επισκέφθηκε τα Τοπικά Ιατρεία Παιανίας, όπου οι εργαζόμενοι του παρουσίασαν την κατάσταση που επικρατεί στη δομή και τις αντικειμενικές ανάγκες για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Ακολούθησε επίσκεψη στο Τμήμα Ασφαλείας και στο Αστυνομικό Τμήμα Παιανίας.
Στη διευρυμένη σύσκεψη συμμετείχαν ο αναπληρωτής δήμαρχος και αντιδήμαρχος Γιάννης Σαμωνάς Ξύκης, οι αντιδήμαρχοι Μαργιάννα Γιαννάκου, Γιώργος Δάβαρης, Τάσος Χριστοδούλου, Σταύρος Θανάσης και Θανάσης Μιχαλόπουλος, η εντεταλμένη σύμβουλος Ζωή Αγγελοπούλου, η γενική γραμματέας του Δήμου Φωτεινή Τολούδη και ο διευθυντής του γραφείου Δημάρχου Χρήστος Βλάχος.

Συγκεκριμένες προτάσεις απέναντι σε γενικές εξαγγελίες
Η εικόνα που άφησε η συνάντηση ήταν ξεκάθαρη. Από τη μία πλευρά, ο Δήμος Παιανίας προσήλθε με συγκεκριμένες προτάσεις και τεκμηριωμένα αιτήματα για την ουσιαστική αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας προς όφελος των δημοτών, με κορυφαία τη δημιουργία μιας ενιαίας μονάδας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και την επιτάχυνση των διαδικασιών για το Νοσοκομείο Ανατολικής Αττικής.
Από την άλλη πλευρά, οι απαντήσεις του υπουργείου κινήθηκαν κυρίως στο επίπεδο του γενικού σχεδιασμού. Παρά την αναφορά ότι το νοσοκομείο παραμένει στον κυβερνητικό σχεδιασμό, δεν ανακοινώθηκε καμία συγκεκριμένη δέσμευση, γεγονός που αφήνει ένα από τα σημαντικότερα αναπτυξιακά και κοινωνικά αιτήματα της Ανατολικής Αττικής να παραμένει, προς το παρόν, στις πολιτικές εξαγγελίες.

























