
Σάρκα και οστά πήρε την Τρίτη ένα ζητούμενο των πολιτών της Παιανίας για πολλές δεκαετίες.
Ο δήμαρχος Σπύρος Στάμου υπέγραψε τη σύμβαση για το έργο της αποχέτευσης ακαθάρτων, ενός από τα μεγαλύτερα έργα της Ανατολικής Αττικής, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιβάλλον Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2013».
Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ, ΕΠΠΕΡΑΑ και είναι συνολικού κόστους 20.000.000 ευρώ.
Η δημοτική αρχή κατάφερε να… εξουδετερώσει όλες τις δυσκολίες οι οποίες βρέθηκαν στον δρόμο για την τελική υπογραφή του αφού ο κίνδυνος της απένταξης από το τρέχον πρόγραμμα ελλόχευε και ήταν μεγάλος.
Μπορεί η αρχική απόφαση να είχε υπογραφεί στις 24 Δεκεμβρίου 2014, από τον τότε υφυπουργό Ανάπτυξης Νίκο Ταγαρά, όμως οι πολιτικές εξελίξεις, στη συνέχεια, δημιούργησαν πολλά ερωτήματα για το εάν και πότε θα γίνει εφικτή η υλοποίηση του έργου πνοής.
Εκεί ακριβώς λειτούργησε αποτελεσματικά με αλλεπάλληλες παρεμβάσεις προς κάθε κατεύθυνση τόσο ο δήμαρχος Σπύρος Στάμου όσο και οι συνεργάτες τους όπως ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Δημήτρης Αλεξίου με την αρωγή των εργαζόμενων στις σχετικές δημοτικές υπηρεσίες.
Σημειώνεται ότι το συνολικό μήκος του δικτύου ακαθάρτων της Δημοτικής Ενότητας Παιανίας, φθάνει στα 59,6 χιλιόμετρα, ενώ η αποχετευόμενη περιοχή είναι περίπου 290 εκτάρια.
Φορέας υλοποίησης του έργου, είναι ο Δήμος Παιανίας και οι εργασίες θα ξεκινήσουν μέσα στον Φεβρουάριο με στόχο να ολοκληρωθούν σε 24 μήνες.

Και τα Γλυκά Νερά
Ακολουθεί η δημοτική ενότητα Γλυκών Νερών, για την οποία επίσης επιδείχθηκε η ανάλογη προσοχή και ετοιμότητα, αφού ύστερα από πιέσεις της δημοτικής αρχής στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΥΔΑΠ, ξεπεράστηκε το πρόβλημα που είχε προκύψει με την συνοικία του Φούρεσι, η οποία κινδύνευε να μην ενταχθεί στον άξονα της Λαυρίου, γεγονός που θα σήμαινε αποχέτευση για όλα τα Γλυκά Νερά εκτός από το Φούρεσι.

Δείτε στο βίντεο του Δήμου Παιανίας που ακολουθεί τι δήλωσε σχετικά ο δήμαρχος Σπύρος Στάμου μετά την υπογραφή, με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας, της σχετικής σύμβασης:
























