Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

4 5 geitonia

Οι αντιδράσεις των κατοίκων της 4ης και 5ης γειτονιάς Πόρτο Ράφτη αποδείχτηκε με τον πλέον ηχηρό τρόπο ότι έπιασαν τόπο αφού η δημοτική αρχή Μαρκόπουλου πήρε ουσιαστικά πίσω όλα όσα είχε αποφασίσει αρχικά.

Έτσι στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου αποφασίστηκε η Ακύρωση της Πράξης Βεβαίωσης για είσπραξη, βάσει των αντίστοιχων καταλόγων, της σχετικής α΄ δόσης, της οφειλόμενης εισφοράς σε χρήμα για την 4η – 5η Π.Ε. Πόρτο Ράφτη του Δήμου Μαρκοπούλου, προκειμένου να προηγηθούν:

α) Η ενημέρωση όλων των δημοτών και η ορθή συμπλήρωση, με πλήρη έλεγχο όλων των αναγκαίων στοιχείων και δεδομένων των Βεβαιωτικών Καταλόγων

β) Η υποβολή εντός της νόμιμης προθεσμίας, των σχετικών αντιρρήσεων ή ενστάσεων και

γ) Η επαναβεβαίωση τους και η έγκριση της σχετικής διαδικασίας Συμψηφισμών.

Η δημοτική αρχή στην ανακοίνωση που εξέδωσε έκανε σαφώς λόγο για νομικά και ουσιαστικά σφάλματα που διαπιστώθηκαν ότι υπήρχαν στα έντυπα των Ατομικών Ειδοποιήσεων, που απεστάλησαν στους υπόχρεους πολίτες, καθώς και στην εν γένει διαδικασία της ενημέρωσης και ειδοποίησής τους, για την πληρωμή της πρώτης δόσης, της εισφοράς σε χρήμα.

Ο δήμαρχος Μαρκόπουλου πάντως προσπαθώντας να αμβλύνει τις εντυπώσεις επανέλαβε ότι «μετά από σειρά πολιτικών επαφών που πραγματοποιήθηκαν, προκειμένου να γίνουν και νομοθετικά αποδεκτές, σχετικές ευνοϊκές νομοθετικές ρυθμίσεις, όπως:

α) Ο διπλασιασμός των δόσεων πληρωμής, από 12 σε 24,

β) Η απρόσκοπτη και άμεση μετατροπή της Εισφοράς, από χρήμα, σε γη και

γ) Η υπαγωγή εκείνων που οφείλουν μικρότερα ποσά, στον υπάρχοντα Νόμο, της εξόφλησης σε εκατό (100) δόσεις, των οφειλών προς τον Δήμο Μαρκοπούλου.

Μόλις ολοκληρωθούν οι αρχικές τρεις ενέργειες το θέμα θα εισαχθεί σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου «για την αναστολή, για ένα αναγκαίο χρονικό διάστημα, το οποίο προσδιορίζεται μεγαλύτερο τους ενός έτους και συγκεκριμένα, μέχρι την 1η Ιανουαρίου 2015 ή εκείνου που θα χρειαστεί και μετά την συμπλήρωση του, για την δεδομένη ύπαρξη σε Φ.Ε.Κ. και αξιοποίηση απ' τους συμπολίτες μας, των προαναφερθεισών νομοθετικών ρυθμίσεων προς όφελος τους και την πλήρη ελάφρυνση της οικονομικής υποχρέωσής τους».

Σκληρή κόντρα και πάλι

Στο θέμα είχε παρέμβει με σκληρότατη ανακοίνωσή της και η παράταξη της «Δύναμης Ελπίδας» η οποία χαρακτήρισε παράνομη την όλη διαδικασία που ακολουθήθηκε και επέκρινε τον δήμαρχο για την αρχική πρόταση που είχε «κατεβάσει» στο δημοτικό συμβούλιο.

«Είναι συνετό κ. Μεθενίτη, όταν παραδέχεστε ειλικρινά μια γκάφα και ζητάτε συγγνώμη, να συναισθάνεστε την ευθύνη των πράξεών σας και να μην προσπαθείτε με μια δεύτερη γκάφα να διορθώσετε την πρώτη...» κατέληξε στην ανακοίνωσή της η «Δύναμη Ελπίδας».

Απαντώντας ο δήμαρχος Μαρκόπουλου αναρωτήθηκε «έχει άραγε όρια, το ψέμα, η υποκρισία και η διγλωσσία» του κ. Αδάμου, υπενθυμίζοντας τα όσα είχε πει σε παλαιότερη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την ανακοίνωση της δημοτικής αρχής.

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την ανακοίνωση της «Δύναμης Ελπίδας».

Αυτοδιοίκηση

Αθλητικά

Πολιτισμός

Παραπολιτικα

Τετράποδες Ιστορίες

Καιρός

notioanatolika.gr