Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

zoutsos pallini

Την απόλυτη κυριαρχία του, στα αυτοδιοικητικά πράγματα της Παλλήνης, του Γέρακα και της Ανθούσας, απέδειξε για μιαν ακόμη φορά ο δήμαρχος Θανάσης Ζούτσος ο οποίος τερμάτισε το βράδυ της Κυριακής, ελάχιστα βήματα από το νήμα που βρίσκεται μπροστά στον δημαρχιακό θώκο!

Παρά τα όσα ακούστηκαν όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, ο κ. Ζούτσος κατάφερε να ξεπεράσει τους όποιους σκοπέλους και πλέον ετοιμάζεται για την τυπική επικύρωση της λαικής εντολής για μιαν ακόμη τετραετία.

Αφενός το 47,64% που συγκέντρωσε και το οποίο είναι υψηλότερο από τις εκλογές της πρώτης Κυριακής του 2014 (τότε ήταν 44,53%), αφετέρου το γεγονός ότι ο δεύτερος, Παναγιώτης Μερτύρης βρίσκεται σε πολύ μεγάλη απόσταση συγκεντρώνοντας 23,66% προεξοφλούν το αποτέλεσμα της δεύτερης Κυριακής.

Βέβαια εξαιτίας του εκλογικού νόμου, η περίοδος της παντοδυναμίας των δημάρχων έχει παρέλθει και πέραν την προσωπικής νίκης ιδιαίτερη αξία και σημασία έχει πλέον με ποιά ή ποιές δημοτικές παρατάξεις θα συμπράξει ο κ. Ζούτσος προκειμένου να αποκτήσει πλειοψηφία ώστε να μπορέσει να διοικήσει αποτελεσματικά τον δήμο.

Σημειωτέον ότι το υψηλό ποσοστό του α' γύρου και η εκλογή 16 δημοτικών συμβούλων για την παράταξή του, δίνει περιθώρια στον δήμαρχο να κινηθεί πιο άνετα στην προσπάθειά του για εξασφάλιση της 17ης έδρας.

Από την άλλη πλευρά ο κ. Μερτύρης για μιαν ακόμη φορά δεν κατάφερε να κάνει την υπέρβαση παρά το γεγονός ότι το 23,66% που συγκέντρωσε είναι κατά τι υψηλότερο από το 22,33% του 2014. Απέδειξε όμως, για μιαν ακόμη φορά, ότι παραμένει σταθερή αυτοδιοικητική αξία έστω και από τον χώρο της αντιπολίτευσης.

Σε ό,τι αφορά την τρίτη Ραχήλ Μακρή, απεδείχθη, εκ του αποτελέσματος, ότι η ακτιβιστική δράση που επέδειξε στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου δεν την ωφέλησε σε τέτοιο βαθμό ώστε οι πολίτες να της δώσουν το «εισιτήριο» για τον δεύτερο, τουλάχιστον, γύρο.

Παράλληλα δεν είναι λίγοι όσοι αναλύοντας την εκλογική επίδοση της κας Μακρή κάνουν λόγο για ψηφοδέλτιο που περιλάμβανε πολλές ετερόκλητες προσωπικότητες οι οποίες δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν την αίσθηση μιας ενιαίας δημοτικής παράταξης.

Παρά πάντως όλα αυτά το 14.48% που συγκέντρωσε, δίνουν στην επικεφαλής της παράταξης «Άλλη Πόλη», μια ουσιαστική αφετηρία εφόσον επιθυμεί να συνεχίσει να ασχολείται με τα κοινά ώστε μέχρι τις επόμενες δημοτικές εκλογές να έχει δημιουργήσει το απαιτούμενο, για μια πιο αποφασιστική παρουσία, υπόβαθρο ώστε να πρωταγωνιστήσει σε Παλλήνη, Γέρακα και Ανθούσα.

Το 8,06% που κατόρθωσε να συγκεντρώσει η Ειρήνη Κουνενάκη εξάλλου, κρίνεται ιδιαίτερα ικανοποιητικό εάν μάλιστα ληφθεί υπόψη ότι η υποψήφια που υποστηρίχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ ξεπέρασε κατά πολύ τα αντίστοιχα ποσοστά άλλων δημοτικών παρατάξεων σε άλλους δήμους, οι οποίες είχαν την κυβερνητική στήριξη.

Τέλος η Θεοδώρα Πασχαλίδου ως επικεφαλής της αυτοδιοικητικής παράταξης του ΚΚΕ κατάφερε να κρατήσει τις δυνάμεις της Λαϊκής Συσπείρωσης στα ίδια επίπεδα με αυτά του έμπειρου Κώστα Γαβρά αφού το 6,17% που εξασφάλισε δεν απέχει πολύ από το 6,62% του 2014.

Δείτε παρακάτω τις κάρτες με τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα του Δήμου Παλλήνης, αλλά και αυτές με τα αποτελέσματα στις τρεις δημοτικές ενότητες Παλλήνης, Γέρακα και Ανθούσας:

1pallini

2pallini

3gerakas

4anthousa

Αυτοδιοίκηση

Αθλητικά

Πολιτισμός

Παραπολιτικα

Τετράποδες Ιστορίες

Καιρός

notioanatolika.gr