Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Η έντονη δημόσια αντιπαράθεση ανάμεσα στη διοίκηση Αηδόνη και τη μείζονα αντιπολίτευση στον Δήμο Παλλήνης κλιμακώνεται, με αφορμή τις εκατέρωθεν αναρτήσεις για το έργο και την κατάσταση της πόλης, αλλά και με φόντο τη διαρκώς αυξανόμενη δυσαρέσκεια πολιτών για ζητήματα καθημερινότητας, σχολικών υποδομών και δημοτικών παρεμβάσεων.

Η αρχή έγινε την Τετάρτη από τον αντιδήμαρχο Οικονομικών και Τεχνικών Υπηρεσιών Τριαντάφυλλο Κουτσικούρη, ο οποίος έκανε λόγο για «οργανωμένη προσπάθεια απαξίωσης» του έργου της δημοτικής αρχής μέσω δημοσιευμάτων και αναρτήσεων, υποστηρίζοντας ότι επιχειρείται συστηματικά να μηδενιστεί κάθε προσπάθεια της διοίκησης.

«Η κριτική είναι θεμέλιο της δημοκρατίας. Όμως η σκόπιμη διαστρέβλωση, η ισοπέδωση και η κατασυκοφάντηση δεν αποτελούν διάλογο — αποτελούν υπονόμευση», ανέφερε χαρακτηριστικά, επιμένοντας ότι «τα έργα μιλούν από μόνα τους».

Λίγο αργότερα, στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο αντιδήμαρχος Σχολικής Στέγης Στέφανος Σταυρινούδης, ο οποίος επιχείρησε να υπερασπιστεί το έργο της διοίκησης στα σχολεία του Δήμου Παλλήνης.

Ο κ. Σταυρινούδης παρέθεσε σειρά παρεμβάσεων, όπως εγκατάσταση κλιματιστικών, πρωτοβάθμιους αντισεισμικούς ελέγχους, αναβάθμιση σχολικών υποδομών και παρεμβάσεις σε σχολικές μονάδες, θέτοντας επανειλημμένα το ερώτημα «Αυτό είναι το “μηδέν”;».

Η αιχμηρή απάντηση Καρρά

Παρά την προσπάθεια της διοίκησης να παρουσιάσει εικόνα έργου και προόδου, η απάντηση του Δημήτρη Καρρά το πρωί της Πέμπτης ήταν ιδιαίτερα αιχμηρή και ανέτρεψε πλήρως το κλίμα που επιχείρησαν να διαμορφώσουν οι δύο αντιδήμαρχοι.

Ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης και πρώην αντιδήμαρχος Καθαριότητας έκανε λόγο για «πανικό» στη διοίκηση Αηδόνη και κατηγόρησε τη δημοτική αρχή ότι προσπαθεί μέσω αναρτήσεων να πείσει τους πολίτες πως παράγει έργο, ενώ – όπως υποστήριξε – η πραγματικότητα στην καθημερινότητα είναι εντελώς διαφορετική.

«Οι κάτοικοι αυτής της πόλης, οι κάτοικοι της Ανθούσας, του Γέρακα και της Παλλήνης βλέπουν, ξέρουν και ζουν καθημερινά το χάλι στο οποίο έχετε υποβαθμίσει την πόλη», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Δικά μας έργα που απλώς παραλάβατε»

Ο Δημήτρης Καρράς αποδόμησε σημείο προς σημείο τους ισχυρισμούς της διοίκησης, υποστηρίζοντας ότι αρκετά έργα που σήμερα παρουσιάζονται ως επιτυχίες της δημοτικής αρχής ήταν ήδη δρομολογημένα ή χρηματοδοτημένα από την προηγούμενη διοίκηση.

Ειδική αναφορά έκανε στα ηλεκτρικά ποδήλατα, στις αθλητικές εγκαταστάσεις, στη δεξαμενή υδροδότησης Γέρακα και στις «έξυπνες διαβάσεις», για τις οποίες κατηγόρησε τη διοίκηση ότι προχώρησε σε κακοσχεδιασμένες παρεμβάσεις που άφησαν πίσω επικίνδυνες καταστάσεις και προβλήματα στην καθημερινότητα.

Μάλιστα, για τη δεξαμενή υδροδότησης Γέρακα υποστήριξε ότι, παρά τα πανηγυρικά δελτία τύπου της διοίκησης, το έργο εξακολουθεί να μην λειτουργεί πλήρως, ενώ για τις «έξυπνες διαβάσεις» άφησε αιχμές ακόμη και για έλλειψη συντονισμού και γνώσης μέσα στη διοίκηση.

Στο επίκεντρο τα σχολεία και η καθημερινότητα

Ιδιαίτερα σκληρή ήταν και η κριτική του για τα σχολεία, καθώς υποστήριξε ότι πλέον σε κάθε δημοτικό συμβούλιο εμφανίζονται σχολικές κοινότητες με παράπονα για ελλείψεις και προβλήματα, κάτι που – όπως είπε – δεν συνέβαινε πριν από το 2024.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι διαμαρτυρίες αφορούν τόσο ζητήματα καθημερινότητας, όπως χαρτί υγείας, καθαριστικά και συντηρήσεις, όσο και σοβαρότερα προβλήματα που σχετίζονται με σχολικές υποδομές και μεταφορές μαθητών.

Παράλληλα, άφησε αιχμές ότι η διοίκηση επιμένει περισσότερο στην επικοινωνιακή διαχείριση και στις εξαγγελίες παρά στην ουσιαστική παραγωγή έργου, σχολιάζοντας σκωπτικά τα διαρκή «ΘΑ» της δημοτικής αρχής.

«Πρώτη… και τελευταία φορά»

Η κατακλείδα της παρέμβασης Καρρά ήταν ιδιαίτερα πολιτική και υψηλών τόνων, καθώς έκανε λόγο για τη χειρότερη εικόνα που έχει παρουσιάσει ο Δήμος Παλλήνης τα τελευταία χρόνια.

«Πρώτη φορά η πόλη σε τέτοιο χάλι. Πρώτη φορά τόσες ανεκπλήρωτες υποσχέσεις. Πρώτη… και τελευταία φορά!», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η δημόσια αυτή σύγκρουση αποτυπώνει το κλίμα έντονης πολιτικής πίεσης που φαίνεται να διαμορφώνεται στη διοίκηση Αηδόνη, με τη μείζονα αντιπολίτευση να επιχειρεί να αναδείξει ζητήματα καθημερινότητας και καθυστερήσεων, τα οποία – όπως υποστηρίζει – προκαλούν έντονη δυσαρέσκεια στους κατοίκους της Παλλήνης, του Γέρακα και της Ανθούσας.

Περιφέρεια

Αυτοδιοίκηση

Αθλητικά

Πολιτισμός

Παραπολιτικα

Υγεία Επιστήμη

Τετράποδες Ιστορίες

Καιρός

notioanatolika.gr