
Μπορεί η περίοδος αντιπυρικής προστασίας να ξεκίνησε επισήμως την 1η Μαΐου, όμως ο Δήμος Παιανίας, παρά τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει σε θέματα αντιμετώπισης πυρκαγιών θεώρησε σωστό να συστήσει το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας μετά την έναρξή της.
Μάλιστα ακόμη και η σύσκεψη για την ενημέρωση των δημοτικών παρατάξεων για τα θέματα πολιτικής προστασίας πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής (3 Μαΐου) με φυσική παρουσία εκπροσώπων τους και όχι μέσω τηλεδιάσκεψης όπως θα ήταν αυτονόητο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι γειτονικοί δήμοι όπως αυτός της Κρωπίας έχει συστήσει το δικό του Σ.Τ.Ο. Πολιτικής Προστασίας από το περασμένο φθινόπωρο ενώ αυτός του Μαρκοπούλου από τις 27 Απριλίου μέσω τηλεδιάσκεψης.
Καθυστερημένα λοιπόν ο δήμαρχος Παιανίας, Ισ. Μάδης υπέγραψε τη σχετική απόφαση σύστασης του Οργάνου το οποίο απαρτίζεται από τους εξής:
• Τον ίδιο ως πρόεδρο,
• Τον αντιδήμαρχο Σταύρο Θανάση με αναπληρωτή τον δημοτικό σύμβουλο που θα εκλεγεί από το Δημοτικό Συμβούλιο και θα προέρχεται από την μειοψηφία
• Την κα Παρασκευή Βασιλοπούλου, Προϊσταμένη Τμήματος Ανατολικής Αττικής της Πολιτικής Προστασίας και την κα Κορίνα Μητσάκη, εκπρόσωπο της Περιφέρειας στο Σ.Τ.Ο.
• Τον Νικόλαο Καλαμίδα, Διοικητή Αστυνομικού Τμήματος του Δήμου Παιανίας, τον κ. Αθανάσιο Χατζόπουλο, Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κορωπίου, τον κ. Γιάννη Κώστα, Διοικητή 12ου Πυροσβεστικού Σώματος Παλλήνης
• Την κα Ελισάβετ Μουντράκη, Προϊσταμένη Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Παιανίας
• Τον κ. Αθανάσιο Ρέππα, Προϊστάμενο Δασαρχείου Πεντέλης
• Τον κ. Χρήστο Δημητριάδη ως εκπρόσωπο Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Παιανίας και τον κ. Ευάγγελο Τσιγκρέλη ως εκπρόσωπο της εθελοντικής ομάδας ΣΕΜΠΑΤΥ
• Την κα Καλομοίρα Νικολογιάννη, Πρόεδρο Τοπικού Σωματείου Ελληνίδων Οδηγών (Σ.Ε.Ο) Παιανίας και την κα Αθανασία Κάππου, Αρχηγό των Προσκόπων Παιανίας.
Με δεδομένο ότι το συγκεκριμένο όργανο συστάθηκε τέσσερις ημέρες μετά την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου επιβεβαιώνονται οι καταγγελίες των Ενεργών Πολιτών Παιανίας σύμφωνα με τις οποίες η δημοτική αρχή Μάδη δεν έχει κάνει καμία αποψίλωση με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς.
Διαβάστε σχετικά: Ενεργοί Πολίτες Παιανίας: Η δημοτική αρχή Μάδη δεν έχει κάνει καμία αποψίλωση ενόψει αντιπυρικής περιόδου!
























