
Την περασμένη Τρίτη ο υπουργός Μεταφορών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης υπέγραψε, επιτέλους, το σχετικό έγγραφο, για την έγκριση ένταξης χρηματοδότησης του έργου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2015, προϋπόθεση απαραίτητη για την εκταμίευση των 20,8 εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να αποζημιωθούν οι ιδιοκτήτες εκτάσεων πέριξ του Ερασίνου ποταμού.
Μάλιστα το θέμα επιβεβαίωσε στον δήμαρχο Σωτήρη Μεθενίτη, ο υπουργός Μεταφορών σε συνάντηση που είχαν το πρωί της Πέμπτης.
Τώρα πλέον τα βλέμματα όλων στρέφονται στον υπουργό Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα – με τον οποίο μάλιστα επικοινώνησε τηλεφωνικά ο κ. Μεθενίτης –ο οποίος πρέπει να βάλει τη δεύτερη υπογραφή προκειμένου να προχωρήσει ομαλά και μέσα στο κρίσιμο διάστημα, μέχρι τις 17 Μαρτίου 2015, η εκταμίευση των χρημάτων και η πληρωμή των οφειλόμενων ποσών στους δικαιούχους ιδιοκτήτες.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Μαρκοπούλου υπήρξε η διαβεβαίωση ότι ο κ. Σκρέκας θα υπογράψει – και αυτός – εντός της ημέρας!
Μαζί με τις ευχαριστίες του προς τους εμπλεκόμενους υπουργούς ο δήμαρχος Μαρκοπούλου επισημαίνει ότι «λόγω της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης των τελευταίων χρόνων στη χώρα μας, η διευθέτηση εκ μέρους της πολιτείας της εκκρεμότητας αυτής, θα αποτελέσει οικονομική ανάσα ζωής, για εκατοντάδες δικαιούχους συμπολίτες μας».
Ο δήμαρχος Σωτήρης Μεθενίτης διαβεβαιώνει ότι ο δήμος «θα προβεί τάχιστα σε κάθε άλλη αναγκαία ενέργεια για την εκταμίευση και παρακατάθεση των χρημάτων και θα ενημερώσει αμέσως τους δημότες».
























