Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

psitalia zoutsos

Σοβαροί φόβοι ότι η προσπάθεια του Δήμου Παλλήνης να αποκτήσει ολόκληρη η περιοχή (Παλλήνη, Γέρακας, Ανθούσα) αποχέτευση με τη δημιουργία αγωγού μεταφοράς των λυμάτων στο ΚΕΛ Ψυτάλλειας, κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα, εκφράζονται τις τελευταίες ώρες.

Αιτία και αφορμή τα όσα ακούστηκαν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Σαρωνικού όπου ακόμη και ο δήμαρχος Γιώργος Σωφρόνης υποστήριξε ότι οι αντιδράσεις των Πειραιωτών οδηγούν σε «μπλόκο» του αγωγού για τις παραθαλάσσιες περιοχές του δήμου προς την Ψυτάλλεια.

Βέβαια επίσημη ενημέρωση δεν υπάρχει σχετικά, όμως, όπως ήταν φυσικό, η εξέλιξη αυτή θορύβησε και τους κατοίκους της Παλλήνης, του Γέρακα και της Ανθούσας, περιοχών οι οποίες επίσης αναμένεται να συνδεθούν με την Ψυτάλλεια και αποτελούν το δεύτερο σημείο… τριβής των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά με το υπουργείο περιβάλλοντος, την Περιφέρεια και όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες.

Εάν τελικά επαληθευτούν οι φόβοι τότε ολόκληρος ο Δήμος Παλλήνης μένει κυριολεκτικά στον αέρα ενώ χάνεται και η παραμικρή ελπίδα για λύση του προβλήματος της αποχέτευσης σε μια περιοχή από τις μεγαλύτερες, πληθυσμιακά, της ανατολικής Αττικής.

Βέβαια σε επικοινωνία του notioanatolika.gr με τον δήμαρχο Θανάση Ζούτσο αυτός διαβεβαίωσε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι τίποτε τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί αφού το θέμα της αποχέτευσης του δήμου έχει… δεθεί πολύ καλά.

Γίνεται σαφές λοιπόν ότι όσο δεν οριστικοποιείται το έργο η αγωνία θα φτάνει στο κατακόρυφο και θα υπάρχουν πάντοτε αμφιβολίες. Προφανώς ο δήμος θα πρέπει να αναλάβει δράση για να διασκεδάσει τη δικαιολογημένη αγωνία χιλιάδων πολιτών της Παλλήνης, του Γέρακα και της Ανθούσας, παρέχοντας ουσιαστική, έγκυρη και άμεση σχετική ενημέρωση

 

Περιφέρεια

Αθλητικά

Πολιτισμός

Παραπολιτικα

Τετράποδες Ιστορίες

Καιρός

notioanatolika.gr