Περιπλέκονται τα πράγματα στον Δήμο Λαυρεωτικής όσο πλησιάζουμε προς την εκλογική αναμέτρηση της 18ης Μαΐου.
Σύμφωνα με πληροφορίες του notioanatolika.gr και ενδείξεις από τον συγκεκριμένο δήμο η αρχική δυναμική που είχε αναπτύξει ο τ. δήμαρχος Λαυρίου Δημήτρης Λουκάς και επικεφαλής του συνδυασμού «Δημοτική καινοτομία» φαίνεται να... έχει κάνει κοιλιά.
Παρά το γεγονός ότι με τη δουλειά που είχε κάνει όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα έχει καταφέρει να έχει μια ευπρόσωπη παρουσία στην Κερατέα, δείχνει να χάνει τα υψηλά ποσοστά που κατείχε στο Λαύριο.
Από την άλλη πλευρά ο νυν δήμαρχος και επικεφαλής του συνδυασμού «Νέα Εποχή» Κώστας Λεβαντής έχει καταφέρει να αναπληρώσει πολύ από το χαμένο έδαφος στο Λαύριο, εξαιτίας του ψηφοδελτίου που έχει καταρτίσει στο λιμάνι το οποίο0020αρακτηρίζεται πολυσυλλεκτικό.
Όμως, παρότι κερατιώτης, ο κ. Λεβαντής έχει χάσει... πόντους στην Κερατέα «πληρώνοντας», με αυτόν τον τρόπο, την αδιαφορία που λέγεται ότι επέδειξε τα προηγούμενα χρόνια για μια περιοχή η οποία του στάθηκε στις εκλογές του 2010.
Όσοι γνωρίζουν λένε ότι η στάση του κ. Λεβαντή συνδυαζόταν με τη... φρούδα – όπως αποδείχτηκε – ελπίδα του ότι θα καταφέρει να προσαρτήσει στον δήμο τον Κουβαρά κάτι βέβαια που δεν έγινε ούτε υπήρχε ποτέ περίπτωση να γίνει παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες που κατέβαλε σε παρασκηνιακό επίπεδο και όχι μόνο.
Ο Σταύρος Ιατρού από την πλευρά του θα καταφέρει να διατηρήσει – μάλλον – αλώβητες τις δυνάμεις του στην Kερατέα γεγονός που αποδεικνύεται πολιτικό «χρυσάφι» για τον δεύτερο γύρο και για το ποιόν θα υποστηρίξει.
Τέλος η Κλαίρη Χριστοδουλίδου με τη «Λαυρεωτική Συμπολιτεία» παρότι έχει τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ δεν αναμένει κάτι θεαματικό ενώ ο Αποστόλης Παμφίλης της Λαϊκής Συσπείρωσης μπορεί να ελπίζει σε μια βελτίωση των ποσοστών του – έστω ελαφρά – με δεδομένη τη γενικότερη πολιτική κατάσταση.
Πάντως με βάση τα στοιχεία που προκύπτουν, διόλου απίθανο το βράδυ της 25ης Μαΐου, οι πολίτες της Λαυρεωτικής να βιώσουν και πάλι ένα θρίλερ με τους κ.κ. Λεβαντή και Λουκά να κινούνται στο... νήμα για την επίτευξη της νίκης που θα τον οδηγήσει στη νέα πενταετία.
























