Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Στη σκιά του επιβλητικού Υμηττού και με φόντο το εμβληματικό Σπήλαιο Κουτούκι στην Παιανία, το Koutouki Trail 2026 επιβεβαίωσε πως έχει πλέον εξελιχθεί σε έναν από τους πιο ξεχωριστούς και δυναμικά αναπτυσσόμενους αγώνες ορεινού τρεξίματος στην Αττική.

Η πέμπτη διοργάνωση του θεσμού συγκέντρωσε εκατοντάδες δρομείς όλων των ηλικιών, οι οποίοι δοκίμασαν τις δυνάμεις και τις αντοχές τους σε μια απαιτητική αλλά συναρπαστική διαδρομή 10 χιλιομέτρων, γεμάτη τεχνικές προκλήσεις και μοναδικές εικόνες φύσης.

Μεγάλος νικητής στους άνδρες αναδείχθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Χριστόφορος Γεωργόπουλος, επαναλαμβάνοντας τον θρίαμβό του από το 2025 και επιβεβαιώνοντας την κυριαρχία του στη διοργάνωση.

Στις γυναίκες, πρώτη πέρασε τη γραμμή του τερματισμού η Χαρά Κολαΐτη, πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση και κερδίζοντας το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκομένων.

Το Koutouki Trail απέδειξε για ακόμη μία φορά ότι δεν είναι απλώς ένας αγώνας δρόμου, αλλά μια γιορτή του αθλητισμού, της προσπάθειας και της επαφής με το φυσικό περιβάλλον.

Ενδεικτική της ξεχωριστής ατμόσφαιρας ήταν η παρουσία του 84χρονου Μανώλη Σταγάκη, ο οποίος επέστρεψε στον Υμηττό και κατάφερε όχι μόνο να ολοκληρώσει τη διαδρομή, αλλά και να βελτιώσει τον περσινό του χρόνο, τερματίζοντας σε 1.49.28 έναντι 1.53.01 το 2025, κερδίζοντας τον θαυμασμό όλων.

kout2

Ο δήμαρχος Παιανίας, Ισίδωρος Μάδης, καλωσόρισε τους συμμετέχοντες κάνοντας λόγο για έναν αγώνα «υψηλών απαιτήσεων και προδιαγραφών», σημειώνοντας πως το Koutouki Trail έχει πλέον καθιερωθεί στην ατζέντα των δρομέων, με ολοένα αυξανόμενες συμμετοχές και νέα ρεκόρ κάθε χρόνο.

«Το Koutouki Trail Run βρίσκεται στην ατζέντα των δρομέων πλέον δικαιώνοντας την επιμονή μας για έναν αγώνα δρόμου ξεχωριστό, στον Υμηττό μας. Όλοι και όλες εσείς γίνεστε πρεσβευτές του βουνού μας και του Δήμου Παιανίας», τόνισε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος, ανανεώνοντας παράλληλα το ραντεβού για τα Σκιάδεια του Σεπτεμβρίου.

Παρούσα στη διοργάνωση ήταν και η υπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, η οποία συνεχάρη τη δημοτική αρχή για την άρτια διοργάνωση και τη σταθερή επένδυση στον αθλητισμό.

Από την πλευρά του, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Χριστόφορος Στάμου υπογράμμισε πως ο Δήμος Παιανίας συνεχίζει να επενδύει σε διοργανώσεις που ενισχύουν την αθλητική κουλτούρα και αναδεικνύουν την περιοχή ως σημείο αναφοράς για την αθλητική κοινότητα.

Ιδιαίτερη αξία στη διοργάνωση έδωσε και ο κοινωνικός – περιβαλλοντικός της χαρακτήρας, καθώς το αντίτιμο συμμετοχής των 5 ευρώ θα διατεθεί για την αγορά δέντρων, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο το πράσινο του Υμηττού. Πολύτιμος αρωγός στάθηκε για ακόμη μία χρονιά ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών.

kout3

Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα, οι νικητές της διοργάνωσης ήταν:

Άνδρες

1. Χριστόφορος Γεωργόπουλος
2. Νικόλας Τσαντόπουλος
3. Κωνσταντίνος Δεληγιάννης

Γυναίκες

1. Χαρά Κολαΐτη
2. Δήμητρα Γουργιώτη
3. Μαργαρίτα Πανταζού

Αγόρια

1. Αλέξανδρος Κυριαζός
2. Ιωάννης Πρωτόγερος
3. Τριαντάφυλλος Βλάχος

Κορίτσια

1. Μαρία Ελένη Χατζή
2. Ερμιόνη Μπαφαλούκου
3. Ηλέκτρα Πρίφτη

Με ολοένα μεγαλύτερη συμμετοχή, εξαιρετικές εντυπώσεις και έντονο κοινωνικό αποτύπωμα, το Koutouki Trail αποδεικνύει πως η Παιανία χτίζει με συνέπεια έναν ισχυρό αθλητικό θεσμό που συνδυάζει τον μαζικό αθλητισμό, την αγάπη για το βουνό και την περιβαλλοντική ευαισθησία.

kout4

kout5

Περιφέρεια

Αυτοδιοίκηση

Πολιτισμός

Παραπολιτικα

Υγεία Επιστήμη

Τετράποδες Ιστορίες

Καιρός

notioanatolika.gr