
Μια εξαιρετική πρόταση η υλοποίηση της οποίας θα σημάνει ουσιαστική προώθηση των Μεσογείτικων αγροτικών προϊόντων κατέθεσε προς την Περιφέρεια Αττικής το Ελληνικό Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού.
Η πρόταση αυτή κατατέθηκε στο πλαίσιο της διοργάνωσης, την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου, εκδήλωσης με σκοπό τη συνάντηση των παραγωγών του Κορωπίου και την προώθηση και προβολή των τοπικών προϊόντων.
Η διευθύντρια του ΕΚΤΠ που υπογράφει τη σχετική πρόταση εκ μέρους του Κέντρου, επισημαίνει ότι η πρόταση αυτή προήλθε μετά από γόνιμη ανταλλαγή απόψεων και επαφή και με τους αρμόδιους φορείς- αγροτικούς συνεταιρισμούς, αγροτικούς συλλόγους και παραγωγούς που επέδειξαν ενδιαφέρον.
Έτσι προτείνεται να υπάρχει σε κάθε δήμο μόνιμος χώρος προβολής και πώλησης των τοπικών προϊόντων.
Επίσης η δημιουργία στον χώρο του Αερολιμένα Αθηνών Διαδημοτικού σημείου πώλησης αλλά και εστιατορίου – ζαχαροπλαστείου «όπου θα διατίθενται προς πώληση ή κατανάλωση τα Τοπικά Προϊόντα των Μεσογείων».
Η πρόταση η οποία απευθύνεται προς τον αντιπεριφερειάρχη Αν. Αττικής Π. Φιλίππου αλλά και τους δημάρχους Κορωπίου Δημ. Κιούση, Παιανίας- Γλυκών Νερών Σπ. Στάμου, Σπάτων –Αρτέμιδος Δημ. Μάρκου, Μαρκοπούλου Σωτ. Μεθενίτη και Λαυρεωτικής Δημ. Λουκά καταλήγει:
«Ελπίζουμε στην ευαισθησία σας και στο ενδιαφέρον σας για την περιοχή των Μεσογείων αλλά και για την προβολή των προϊόντων της μεσογείτικης κουλτούρας εντός και εκτός Ελλάδας ώστε να γίνει πόλος έλξης τουριστών με όσα οφέλη συνεπάγεται αυτό για τους πολίτες και τον τόπο».
























