Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

stoforos

Μια παλιά κούπα, ένας αρχαίος ναός, ένα χαμένο νόμισμα, μια παράξενη βίλα, ένας άνθρωπος από το παρελθόν και μια παρέα παιδιών σε μια ιστορία γεμάτη μυστήριο, δράση και ανατροπές.

Η Αντιγόνη και ο μεγαλύτερος αδερφός της ο Δημήτρης παραθερίζουν για πρώτη φορά με την οικογένειά τους στο Πόρτο Ράφτη. Εκεί θα γνωρίσουν μια μεγάλη παρέα παιδιών και θα περάσουν μαζί ένα καλοκαίρι που θα τους μείνει αξέχαστο.

Αυτή είναι, μεσ’ τις άκρες, η υπόθεση του βιβλίου του δημοσιογράφου Κώστα Στοφόρου με τίτλο «Η Κούπα του Πτολεμαίου – Περιπέτεια στο Πόρτο Ράφτη», από τις εκδόσεις «Ιπτάμενο Κάστρο», που θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου στις 6.30 το απόγευμα, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη – Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Μαρκοπούλου, στην οδό Παπαβασιλείου 34, στο Μαρκόπουλο.

Στο ιστορικό νεοκλασικό κτίριο του 1ου Δημοτικού Σχολείου, που μετράει αισίως 112 χρόνια εκπαιδευτικής, πνευματικής και πολιτιστικής προσφοράς στην πόλη, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ξαναγίνει παιδί και μέσα από τις σελίδες του βιβλίου του Κώστα Στοφόρου και να ζήσει την ιστορία, μέσα από μυστήριο, δράση και ανατροπές, όπως αυτή ξετυλίγεται με φόντο το καλοκαιρινό Πόρτο Ράφτη!

Οι πρωταγωνιστές αυτής της περιπέτειας, μια παρέα παιδιών ανακαλύπτει μια συμμορία αρχαιοκαπήλων που ετοιμάζεται να λεηλατήσει τους αρχαιολογικούς θησαυρούς της περιοχής, με επίκεντρο την περίφημη «Κούπα του Πτολεμαίου».

Οι ρίζες της υπόθεσης φθάνουν στην Γερμανική Κατοχή αλλά και ακόμη πιο πίσω, στην Ελληνιστική εποχή!

Ο συγγραφέας, Κώστας Στοφόρος είναι δημοσιογράφος, απόφοιτος του Οικονομικού Τμήματος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με πλούσια δημοσιογραφική, εκδοτική και συγγραφική δραστηριότητα σε δοκίμια, πεζογραφήματα και παραμύθια, υπεύθυνος παραγωγών και προγραμμάτων, μεταξύ των οποίων η συγγραφή σεναρίου και παρουσίαση ντοκιμαντέρ για διάφορες περιοχές της Ελλάδας, συνεργασία με το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων του υπουργείου Παιδείας, προγράμματα για τον Εκφοβισμό, την πρόσβαση των ΑΜεΑ στην εκπαίδευση στο «Ίδρυμα Τσάτσου», εκπαιδευτικά προγράμματα και σεμινάρια για το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, ενώ συνεχίζει την πραγματοποίηση σεμιναρίων για παιδιά, γονείς και παιδαγωγούς, στα πλαίσια της «Παραμυθοκουζίνας».

Περιφέρεια

Αθλητικά

Παραπολιτικα

Τετράποδες Ιστορίες

Καιρός

notioanatolika.gr