Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

dimotikateli koropi

Μειωμένες τιμές θα πληρώνουν οι δημότες Κορωπίου από την 1η Ιανουαρίου 2018 σε ό,τι αφορά τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού.

Η σχετική απόφαση ελήφθη μετά από εισήγηση της δημοτικής αρχής, στη συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου το βράδυ της Τετάρτης (20/12) και μάλιστα με ομόφωνη απόφαση των μελών του Σώματος.

Σημειώνεται ότι τα τελευταία επτά χρόνια τα δημοτικά τέλη στους συγκεκριμένους τομείς παρέμεναν σταθερά ενώ πλέον οι δημότες ιδιοκτήτες κατοικιών και επαγγελματικών χώρων ωφελούνται αφού η μείωση ανέρχεται σε ποσοστό 10%!

Σημειώνεται – και βέβαια αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία – ότι οι μειώσεις αυτές ισχύουν και «για τις εκτός σχεδίου περιοχές οι οποίες εξυπηρετούνται από την υπηρεσία καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, το δε κόστος αποκομιδής στις περισσότερες περιπτώσεις είναι μεγαλύτερο από αυτό των εντός σχεδίου περιοχών», όπως αναφέρεται στη σχετική εισήγηση.

Στην ίδια εισήγηση η οποία έγινε ομόφωνα δεκτή όπως γράφτηκε παραπάνω, επισημαίνεται ότι «λόγω της δυσχερούς οικονομικής κατάστασης που έχουν βρεθεί οι δημότες μας και οι επαγγελματίες της περιοχής λόγω της πολυετούς οικονομικής κρίσης και προκειμένου να στηρίξουμε τους πολίτες της περιοχής και να συνδράμουμε στην τόνωση της τοπικής οικονομίας, εισηγούμαστε μείωση των συντελεστών των δημοτικών τελών κατά 10% για όλες τις κατηγορίες των ακινήτων.

Η μείωση που θα προκληθεί στα έσοδα χρήσης της ανταποδοτικής υπηρεσίας έχει προβλεφθεί και θα καλυφθεί από το χρηματικό υπόλοιπο των προηγούμενων ετών».

Στο όλο θέμα παρενέβη με γραπτή δήλωσή της η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου (Πρωτοβουλία Πολιτών Κορωπίου), η οποία υποστηρίζει ότι η δημοτική αρχή προχώρησε στη μείωση των τελών μετά από δική της πίεση, αναφέροντας ότι «σε όλη την περίοδο της θητείας της η σημερινή Δημοτική Αρχή είχε επιδείξει πλήρη αδράνεια και αναλγησία απέναντι στους δοκιμαζόμενους από την οικονομική κρίση συμπολίτες μας. Δεν έκανε καμία οριζόντια μείωση και ανακοίνωνε ψευδώς ότι τα Δημοτικά Τέλη στο Κορωπί “θεωρούνται μακράν ως τα χαμηλότερα στο νομό Αττικής”. Προέβαλε δε ως επίτευγμα το γεγονός ότι δεν προέβη σε καμία αύξηση (!) όταν σε πλήθος γειτονικών Δήμων είχαν γίνει μειώσεις».

Μάλιστα υπονοεί ότι οι παρούσες μειώσεις οφείλονται στη συγκέντρωση υψηλών χρηματικών υπολοίπων από τα προηγούμενα έτη.

Τέλος η ΠΠΚ ζήτησε από τη δημοτική αρχή να υπάρξει και κατηγοριοποίηση των κατοικιών (π.χ. εξοχικές - κύριες κατοικίες) και των επαγγελματικών χώρων, ως προς την καταβολή δημοτικών τελών, «ώστε να είναι δικαιότερες οι χρεώσεις» και να συνδυαστεί με κίνητρα για προγράμματα ανακύκλωσης, προτάσεις οι οποίες όμως «απορρίφθηκαν από τη Δημοτική Αρχή».

Δείτε παρακάτω τον πίνακα με τις μειώσεις των δημοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού:

pinakas meioseis

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Πολιτών Κορωπίου. 

Περιφέρεια

Αυτοδιοίκηση

Αθλητικά

Παραπολιτικα

Τετράποδες Ιστορίες

Καιρός

notioanatolika.gr