Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

dead-dogs1

 


Κερδίστε τρεις διπλές προσκλήσεις για την θεατρική - μουσική παράσταση «Στο Γαλατά Ψιλή Βροχή».
Διαβάστε περισσότερα εδώ.


 

Να αναλάβει τις ευθύνες του καλούν τον Δήμο Λαυρεωτικής οι εθελοντές φιλόζωοι του δήμου μετά το κρούσμα ομαδικής θανάτωσης ζώων στην Κερατέα με φόλες. 

Σε επιστολή τους που κοινοποιούν τόσο στην περιφέρεια όσο και στις αστυνομικές αρχές σημειώνουν: «Σχεδόν ένα μήνα πριν τις Δημοτικές εκλογές, φολιάστηκαν περίπου 20 σκυλιά στην ευρύτερη περιοχή του ΒΙΟΠΑ. Αδέσποτα που ιδιώτες φιλόζωοι της περιοχής, από το υστέρημα τους, είχαν στειρώσει, περιθάλψει και σίτιζαν καιρό τώρα. Βρέθηκαν μόνο 4 νεκρά σώματα και άλλα δύο, ιδιόκτητων ζώων. Ο αριθμός των νεκρών γατιών, άγνωστος.

Μετά απο καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα της Κερατέας, απο φιλόζωη της περιοχής, και καταγραφή της κατάθεσης της στο βιβλίο συμβάντων, το θέμα διέρρευσε και έτσι, ο ένας μετά τον άλλον μάθαμε για αυτή την απαράδεκτη πράξη, που αμαυρώνει τον τόπο μας, και που μηδενίζει την όποια πολιτιστική και πολιτισμική προσπάθεια ανάπτυξης της περιοχής. Κανένας τόπος που προβαίνει σε εγκληματικές ενέργειες ενάντια σε ανυπεράσπιστα πλάσματα δεν πρέπει να είναι υπερήφανος.

Και ειδικά, όταν εκτός απο το ηθικό τμήμα, υπάρχει και το νομικό, δεδομένου ότι βάσει του νόμου 4039/12 , άρθ. 16"παρ.(α) και άρθ. 20, παρ. 2 , η τιμωρία είναι, σε χρηματικό επίπεδο μέχρι τα 15.000 € και η ποινή φυλάκισης απο 1 -5 χρόνια!
Εδώ και λίγα 24ωρα, υπάρχει η έντονη φημολογία, οτι ετοιμάζεται εκκαθάριση του κέντρου της Κερατέας απο τις αδέσποτες γάτες και σκυλιά! Οτι ετοιμάζεται ένας αποτρόπαιος "πληθυσμιακός έλεγχος" παράνομος, ανήθικος, και άτιμος. Ενωμένοι οι φιλόζωοι αυτού του τόπου, όσοι καθημερινά δίνουμε τον αγώνα μας για τα αδέσποτα, όσοι έχουμε επωμιστεί, με μεγάλο ψυχικό, υλικό και χρηματικό κόστος περιστατικά αδέσποτων ζώων της Κερατέας αποφασίζουμε να μην επιτρέψουμε να ξανασυμβεί ποτέ κάτι τέτοιο! Τουλάχιστον όχι χωρίς αντίσταση και όχι χωρίς αγώνα για την εύρεση του υπαίτιου της εγκληματικής ενέργειας!

Αποφασίζουμε να χρησιμοποιήσουμε κάθε νόμιμο μέσο για την υπεράσπιση αυτών των πλασμάτων, και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, ώστε να μπει πια ένας φραγμός σε αυτό το έγκλημα. Θα ενημερώσουμε με έντυπο υλικό όσους δεν γνωρίζουν τις νομικές κυρώσεις. Σε περίπτωση που ζώα αδέσποτα τα οποία φροντίζουμε εξαφανιστούν θα θεωρηθούν φολιασμένα και θα προβούμε σε κάθε νόμιμη διαδικασία και δημοσιοποίηση με κάθε μέσο. Δεν θα ανεχτούμε άλλο να υποκαθιστούμε το Δήμο στις νόμιμες υποχρεώσεις του, να περιθάλπουμε όσα οι υπόλοιποι αγνοούν ή πετάνε στους κάδους σκουπιδιών, να στειρώνουμε, να θεραπεύουμε, να εμβολιάζουμε, να ταΐζουμε χωρίς βοήθεια από κανένα αρμόδιο και να αντιμετωπίζουμε στην συνέχεια τον χαμό τους άπραγοι.

Ενημερώνουμε την Δημοτική αρχή για αυτή μας την απόφαση, και θέλουμε να πιστεύουμε, οτι έχοντας γνώση την ευθύνης της απέναντι στα αδέσποτα (Ν.4039/12 , άρθρο 9 ) θα σταθεί στο πλάι μας, και εφεξής θα βοηθήσει ουσιαστικά και έμπρακτα στην αποτροπή παρόμοιων περιστατικών, όπως εκείνου της περιοχής του ΒΙΟΠΑ».

Περιφέρεια

Αυτοδιοίκηση

Αθλητικά

Πολιτισμός

Παραπολιτικα

Υγεία Επιστήμη

Τετράποδες Ιστορίες

Καιρός

notioanatolika.gr