
Στην Ιτέα φιλοξενήθηκε το Πανελλήνιο Κύπελλο Οptimist 2014 για αγόρια και κορίτσια έως έντεκα ετών από 23 έως 26 Απριλίου, ενώ στις ίδιες ημερομηνίες έλαβε χώρα στο Γαλαξίδι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Laser 4.7.
Στους αγώνες Οptimist έλαβαν μέρος 59 κορίτσια και 137 αγόρια ολοκληρώνοντας έξι και επτά ιστιοδρομίες αντίστοιχα, ενώ στα Laser 4.7 συμμετείχαν 75 αγόρια και 40 κορίτσια και έγιναν έξι κούρσες από κάθε στόλο.
Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πόρτο Ράφτη συμμετείχε στους αγώνες με μεγάλη αποστολή από 19 αθλητές, οι οποίοι έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό πετυχαίνοντας να πλασαριστούν σε πολύ καλές θέσεις του πίνακα γενικής κατάταξης, με πρώτη την Αθανασία Καναβαράκου που κατέκτησε την τέταρτη θέση κορασίδων στα Οptimist.
Οι άρτιες διοργανώσεις και ο μεγάλος αριθμός συμμετοχών προσέφεραν στο σύνολο των αθλητών που αγωνίστηκαν πολύτιμες εμπειρίες, και την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τις δυνάμεις τους μέσα από την ιστιοπλοΐα.
























